Головна Новини Суспільство події Степанов розповів, чи запровадять в Україні загальнонаціональний локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов розповів, чи запровадять в Україні загальнонаціональний локдаун

Спалах захворювання триватиме до кінця квітня

18 березня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я України Максима Степанова, на території країни поки не будуть введені жорсткі обмеження через спалах коронавірусного захворювання. Однак громадяни повинні суворо дотримуватися вимог, які передбачає карантин. Про це міністр сказав в ефірі ТСН.

Степанов розповів, чи запровадять в Україні загальнонаціональний локдаун

Степанов розповів, чи введуть Україні загальнонаціональний локдаун - фото з відкритих джерел

"Я не вважаю, що нам зараз потрібен загальнонаціональний жорсткий карантин. Якщо буде більше звернено увагу саме на карантин, який діє на території регіону, щоб не допустити ситуацію до "червоного" рівня. Якщо область перейшла в цей рівень, то важливо виконувати ті правила, які дає Міністерство охорони здоров'я ", — сказав Максим Степанов, зазначивши, що спалах захворювання триватиме до кінця наступного місяця.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли порталу "Коментарі", які минулі помилки важливо врахувати, якщо уряд все-таки вирішить впровадити локдаун в Україні. Фахівці звертають увагу на досвід більшості країн світу, який показує — загальний локдаун не убезпечує від наступних сплесків захворювання, зате жорстко б'є по економіці. Тому, по-перше, доречніше назвати основні зони ризику — "розсадники" інфікування. На цей момент (на відміну від карантину весни 2020 року) такі дослідження вже є. Ці види діяльності треба або обмежити, або жорстко контролювати. Не слід повністю блокувати торгівлю транспортні, але треба суворо вимагати дотримання санітарних норм. По-друге, потрібно методологічно озброїти важливих "гравців" протиепідемічних дій. Перш за все, це територіальні громади, громадські структури, які працюють в цій сфері (в т.ч. волонтери), органи соціальної допомоги тощо. Вони повинні мати чіткі протоколи від МОЗ: що робити, в яких випадках, яких вимог дотримуватися і в якій пріоритетності, якщо на все відразу ресурсів не вистачає. Читайте детальніше в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини