Головна Новини Суспільство події Стався четвертий зрив апеляції у справі Гринкевичів: суддя нібито захворіла, хоч і слухала інші справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Стався четвертий зрив апеляції у справі Гринкевичів: суддя нібито захворіла, хоч і слухала інші справи

Засідання апеляцію у справі Гринкевичів не відбулося з причин хвороби судді. Однак, згодом з'ясувалось, що суддя брала участь у в авторозподілі справ, що виключає її перебування на лікарняному.

12 березня 2024, 18:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Учора, 11 березня, мало б відбутися судове засідання з розгляду апеляційної скарги адвокатів на арешт Романа Гринкевича. Засідання не відбулося з причин хвороби судді Тетяни Кагановської, про що стало відомо ще 7 березня. Учора ж, у Київському апеляційному судді інформацію про нібито хворобу судді підтвердити так і не змогли, попри неодноразові спроби редакції отримати уточнення щодо дати початку та завершення її лікарняного.

Стався четвертий зрив апеляції у справі Гринкевичів: суддя нібито захворіла, хоч і слухала інші справи

Апеляція у справі Гринкевичів не відбулась. Фото з відкритих джерел

Водночас за даними автоматизованої системи документообігу суду, 7 березня і 8 березня суддя Кагановська брала участь в авторозподілі справ, що виключає її перебування на лікарняному.

Стався четвертий зрив апеляції у справі Гринкевичів: суддя нібито захворіла, хоч і слухала інші справи  - фото 2

Стався четвертий зрив апеляції у справі Гринкевичів: суддя нібито захворіла, хоч і слухала інші справи  - фото 3

11 березня запланований розгляд апеляційної скарги Романа Гринкевича на застосовний до нього арешт так і не відбувся, хоча, як повідомили адвокати підозрюваного, зранку його навіть вивезли із СІЗО до суду, однак на пів шляху повернули знову в камеру.

"Ми отримали інформацію від СІЗО зранку, що було клопотання про доставку нашого підзахисного в суд, і що доставка була організована. За годину інформація змінилася, і Романа повернули знову в СІЗО. Засідання не відбулося. Бо без особистої участі підозрюваного КПК не передбачає розгляд таких клопотань. Дані про хворобу судді Кагановської ще 7 березня нам повідомила секретар суду. Однак, авторозподіл справ їх дійсно не підтверджує. Ми готуємо відповідні скарги та заяви. Тут вже не лишилося сумнівів у тому, що апеляцію Романа блокують, шляхом позаправового впливу на судові органи", — заявив адвокат Андрій Гуджал.  

Як прокоментувала зрив апеляції Гринкевича його рідна сестра Ольга, міру запобіжного заходу Роману не можуть переглянути вже майже два місяці поспіль.

"Засідання суду з розгляду апеляції на арешт Романа не відбувся. Це вже четвертий раз поспіль. Причина — хвороба судді. Знову. 17 березня спливає термін ув'язнення Романа, але прокурори вже подали клопотання про продовження арешту. Штучний зрив апеляції, а він штучний, може бути мати на меті лише одне — не допустити оскарження арешту до моменту, поки судді не визначаться стосовно його продовження ще на 60 діб. У підсумку: майже два місяці Романа позбавляють законного права домогтися пом'якшення запобіжного заходу. Сподіваюся, все більше людей вже починають розуміти, що відбувається насправді, бо за відсутності прихованих мотивів, ніхто так старанно звичайну апеляцію не блокував би", — написала вона у соціальній мережі Інстаграм. 

У ДБР та в прокуратурі щодо зриву апеляційного розгляду ніяких публічних заяв на момент публікації вказаного матеріалу  так і не зробили.

Нагадаємо, що Роман Гринкевчи був затриманий ще 22 січня. Йому та його батькові ДБР інкримінує нібито постачання МОУ неякісної військової форми для ЗСУ. Хоча спочатку кваліфікацію у цьому провадженні — на етапі до затримання Романа, але вже після затримання Ігоря Гринкевича — була зовсім іншою. Тоді слідство заявляло, що підозрює львівських підприємців у нібито "розкраданні коштів", адже МОУ буцімто сплачувало їм авансові платежі за контрактами, які потім не були виконані. Згодом аудит МОУ засвідчив протилежне. З'ясувалося, що передоплат фірми Гринкевичів від держави не отримували взагалі, а форма, що мала надійти МОУ за умовами угод — наявна на складах.  

Роману та Ігорю Гринкевичу були обрані запобіжні заходи у вигляді арештів із сумами застави у 500 та 430 млн грн.

22 лютого, апеляційний суд м. Києва не задовольнив скаргу адвокатів Ігоря Гринкевича на арешт, залишивши його під вартою без зменшення суми застави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини