Головна Новини Суспільство події Ставлення українців до нових обмежень месенджера Telegram
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставлення українців до нових обмежень месенджера Telegram

Більшість українців підтримує нові обмеження на Telegram для військових та держслужбовців.

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

19 вересня відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, який оголосив про заборону використовувати месенджер Telegram для державних службовців та військових. Компанія Active Group провела дослідження та запитала українців, як вони ставляться до нових обмежень у використанні Telegram.

Ставлення українців до нових обмежень месенджера Telegram

В Україні обмежили Telegram. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування  Active Group, 25,4% українців вважають цілком правильне рішення обмежити використання месенджера Telegram для військових та держслужбовців. Ще 26,1% респондентів більшою мірою погодились з новими обмеженнями.

12,3% опитаних заявили, що повністю проти заборони на використання Telegram. Ще 16,4% вказали, що більшою мірою проти введених обмежень для месенджера. 19,8% респондентів не змогли дати відповіді.

Ставлення українців до нових обмежень месенджера Telegram - фото 2

Чи правильно обмежити Telegram для держслужбовців та військових. Опитування Active Group 

Як пояснює керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, заборона стосується лише використання службових пристроїв, а не для самих військових чи держслужбовців. Таким чином смартфони, як персональні пристрої, не підлягають забороні. Крім того, також дозволено введення офіційних сторінок військових та державних організацій  в Telegram.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов висловився щодо необхідності заборонити месенджер Telegram. За його словами, Telegram становить загрозу національній безпеці України. Крім того, закрити месенджер в Україні складно, але технічно можливо. 

Також "Коментарі" писали про месенджери, які можуть стати альтернативою Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини