Сталося те, що попереджали: Росія повністю перекрила газ Німеччині

У Німеччині побоюються, що після планового ремонту газопроводу Росія не відновить його роботу. Наступні дні стануть для ФРН своєрідною репетицією життя без російського газу

Раніше ніхто не міг подумати, що Німеччину так стурбує щорічний плановий ремонт одного з елементів газової інфраструктури "Північного потоку". За офіційною інформацією, Росія припиняє постачання газу до Німеччини з 11 по 21 липня у зв'язку з профілактичними роботами, які проводяться щороку, але, враховуючи сьогоднішню політичну ситуацію між країнами через війну в Україні, є всі підстави вважати, що постачання газу можуть не відновитись після ремонтних робіт. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "DW".

Видання зазначає, що офіційний Берлін не приховує того, що Росія може не відновити постачання газу "Північним потоком" після 21 липня. Він припускає таке. Але, з іншого боку, Кремль може захотіти позбавляти себе джерела валютних доходів. Німеччина була і залишається головним покупцем російських енергоресурсів. Щоправда, є й інший бік медалі – задля досягнення своїх цілей в Україні Путін може піти навіть на такий радикальний крок, домагаючись того, щоб Німеччина опинилася у найважчій економічній, а потім і політично нестабільній ситуації.

Також "DW" зазначає, що через зупинку постачання газу через "Північний потік" простежується ще одна мета – Москва хоче змусити Німеччину, а потім і Євросоюз до того, щоб Захід погодився на експлуатацію іншого російського газопроводу на Балтиці "Північний потік-2".

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр оборони Олексій Резніков підтвердив інформацію про те, що Зеленський наказав звільнити південь України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці назвали головну проблему російської армії.