Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яку «жирну ціль» РФ уразили ЗСУ під Євпаторією
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку «жирну ціль» РФ уразили ЗСУ під Євпаторією

За інформацією Defense Express, ЗСУ уразили центр далекого космічного зв'язку РФ під Євпаторією.

24 червня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

Сили оборони України завдали удару по центру далекого космічного зв'язку РФ, який знаходиться під тимчасово окупованою Євпаторією у селищі Вітіне. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Defense Express".

Стало відомо, яку «жирну ціль» РФ уразили ЗСУ під Євпаторією

Центр далекого космічного зв'язку РФ під Євпаторією. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що про прицільне влучення говорить ряд відео, опублікованих у мережі. Місцеві жителі скаржилися на потужні вибухи та зняли масштабну пожежу.

Також на інтерактивній супутниковій карті пожеж NASA було зафіксовано осередки вогню саме на території центру космічного зв'язку.

Як зазначає видання, невідомо чим саме і з яким результатом було завдано удару.

"Більше того, перелік можливих засобів максимально широкий, це могли бути дрони, крилаті чи балістичні ракети, а також навіть удар з морського дрона Sea Baby з аналогом "Града". При цьому віддаленість центру космічного зв'язку лише у 2 км від берегової лінії робить останній варіант цілком ймовірним", — додають у Defense Express.

Журналісти зазначають, що сам центр далекого космічного зв'язку є досить унікальним для Росії об'єктом. Він також відомий як 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс, НІП-16 та в/ч 81415. До окупації Криму там розміщувався Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

З 2014 року РФ передала комплекс у війська повітряно-космічної оборони та розпочала його модернізацію. У 2017 році повідомлялося, що центр отримав 10 нових комплексів і модернізація тривала, при цьому тільки на реконструкцію одного радіотелескопа планувалося витратити 1,8 млрд. рублів, що за курсом того часу близько 28 млн. доларів.

Зокрема, на території цього об'єкту було розміщено комплекс РЕБ "Красуха", який був покликаний прикрити його від подібних атак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського попередили про серйозну загрозу цивільним у Криму: як врятуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини