Головна Новини Суспільство події Стало відомо, якою має бути пенсія в Україні: в Кабміні назвали суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, якою має бути пенсія в Україні: в Кабміні назвали суму

Пенсія повинна збільшитися вдвічі

4 лютого 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Стало відомо, який повинен бути розмір мінімальної пенсії в Україні відповідно до встановленого прожиткового мінімуму. Зараз мінімальна сума пенсії в Україні становить 1769 гривень, коли прожитковий мінімум для особи пенсійного віку становить 3370 гривень. Про це повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики.

Стало відомо, якою має бути пенсія в Україні: в Кабміні назвали суму

Пенсiя. Фото: 24 канал

За розрахунками міністерства, навіть якщо вважати пенсії за застарілою методикою, то прожитковий мінімум необхідно збільшити як мінімум удвічі. Мінімальний розмір пенсії встановлюють в розмірі прожиткового мінімуму для тих, хто не здатний працювати.

Не дивлячись на цей факт, до Держбюджету України продовжують закладати цифри, які є застарілими. Всі громадяни пенсійного віку, які отримують пенсію, яка нижче встановленого прожиткового мінімуму, знаходяться за межею бідності.

У сьогоднішньому бюджеті закладено прожитковий мінімум в 3370 гривень, коли мінімальна пенсія становить +1769 гривень, тобто у два рази менше.

В рамках правил, які існують зараз, прожитковий мінімум визначають як суми вартостей необхідних продуктів харчування і господарських товарів. Цей підхід регулярно піддається критиці з боку експертного співтовариства.

За словами завсектором дослідження рівня життя населення Національної академії наук України Людмили Черенько, непродовольчі товари та послуги дуже складно розрахувати, оскільки у кожної людини індивідуальні потреби.

Вона зазначила, що така методика підрахунку в результаті призводить до спотворення реального прожиткового мінімуму.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з'явилося фото проекту моста з України в Молдову.

Також читайте про нарахування надбавки до зарплати шкільним медикам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини