Головна Новини Суспільство події Стало відомо, якою буде вступна кампанія в Україні у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, якою буде вступна кампанія в Україні у 2022 році

Вступна кампанія пройде за спеціальною процедурою

22 березня 2022, 21:27 comments1085
Поділіться публікацією:

Вступна кампанія в нашій країні з причини війни не скасовується. Вона  буде проходити за спеціальною процедурою, яка зараз розробляється.  Про це проінформувала керівник підкомітету з питань вищої освіти, нардеп Юлія Гришина.

Стало відомо, якою буде вступна кампанія в Україні у 2022 році

Нардеп заявила, що вступна кампанія не скасовується (фото з відкритих джерел)

За словами представниці парламенту, депутати, що входять до Комітету з питань освіти і науки спільно з представниками Міністерства освіти і науки вже майже завершили розроблення  прозорого і зрозумілого механізму, за яким випускники шкіл  цьогоріч вступатимуть  до закладів вищої освіти.

 "Наше головне завдання – зберегти інтелектуальний потенціал України та дати абітурієнтам чіткий план дій", – пояснила народна депутатка.

Також вона сказала, що цьогоріч парламент  хоче скасувати ЗНО, ДПА та вступні іспити в магістратуру – ЄВІ та ЄФВВ. Це передбачено в проєкті закону № 7132, який  парламент має затвердити вже найближчим часом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як студенти-переселенці можуть долучитися до онлайн-навчанняПредставники провідних вишів України вийшли з пропозицією долучитися до онлайн-навчання студентській молоді, яка тимчасово виїхала з рідних місць через  агресію чи з причин безпеки не може навчатись у своєму університеті.  Про це інформує очільниця підкомітету, що курує питання вищої освіти Юлія Гришина. Як  підсумувала  Гришина, результати навчання, яке здобудуть майбутні фахівці,  пізніше будуть  перезараховані  в тому університеті, куди студенти вступили на навчання. Перелік таких університетів для українських студентів буде  збільшуватись.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини