Стало відомо, які країни росіяни найчастіше використовують для того, щоб в'їхати до ЄС.

Після 24 лютого на територію ЄС легально в'їхало майже 1 мільйон росіян

З початку повномасштабного вторгнення російських військ до України понад 60% громадян Росії в'їхали до ЄС через кордон Естонії чи Фінляндії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує ERR.

Загалом після 24 лютого на територію Євросоюзу легально в'їхало майже 1 мільйон росіян (998 тисяч). З цієї загальної кількості 329 тисяч – через Фінляндію та 282 тисячі – Естонію. Більшість росіян, які виїхали через ці країни, потім назад повернулися до Росії.

Також повідомляється, що через Литву, яка межує з Калінінградською областю, в'їхали до ЄС понад 132 тисячі росіян, а через Польщу – 26,5 тисячі.

Використовували територію Норвегії для в'їзду до Євросоюзу за півроку трохи більше ніж 8 тисяч росіян, проте повернулися тим самим маршрутом близько 6 тисяч.

Прем'єр Естонії Кая Каллас звернула увагу, що ці цифри дуже добре показують навантаження, яке випадає на ті держави, які є сусідами з Росією.

Читайте на порталі "Коментарі" - Росія відмовиться від масового трибуналу над полоненими "азовцями": радник глави Офісу президента Олексій Арестович назвав причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова ГУР Кирило Буданов в ефірі телемарафону заявив, що у війні Росії проти України вже розпочався переломний момент. Зокрема, що в анексованому Криму лунають вибухи, чого раніше не було. Чи згодні з таким твердженням? Який момент ви вважали б переломним? Наш портал із цими питаннями звернувся до експертів.