Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яка країна в Джидді запропонувала підключити РФ до переговорів щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна в Джидді запропонувала підключити РФ до переговорів щодо України

Турецька сторона пояснила це тим, що без участі росіян у переговорному процесі жодних результатів не буде

11 серпня 2023, 15:22 comments4881
Поділіться публікацією:

Представник Туреччини на переговорах щодо України в Саудівській Аравії Акіф Чагатай Килич виступив із пропозицією – підключати Росію для компромісного пошуку рішення щодо припинення війни в Україні. Інакше, впевнені в Туреччині, переговори та консультації ні до чого не приведуть, адже не буде ні результатів, ні рішення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Hürriyet".

Стало відомо, яка країна в Джидді запропонувала підключити РФ до переговорів щодо України

Зустріч у Саудівській Аравії. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що такий реверанс з боку Анкари – сигнал Москві, що турки готові до діалогу, заради того, щоб домогтися продовження "зернової угоди".

Наголошується, що проти ініціативи турецької сторони виступила делегація Німеччини. У Берліні вважають, що Росію можна підключити, але тільки не зараз, а певного часу і російські війська мають припинити атаки на Україну.

Крім того, за інсайдерською інформацією ЗМІ, третє засідання ініціативи Саудівської Аравії щодо України має відбутися у жовтні і не виключено, що воно пройде у Туреччині.

Варто зазначити, що раніше дві зустрічі з пошуку шляхів завершення війни в Україні відбулися без представників РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час зустрічі делегацій понад 40 країн Саудівської Аравії щодо обговорення формули світу України особлива увага була прикута до Китаю, який, судячи з даних зарубіжної преси, не просто направив туди своїх представників, а й виявив певний конструктив . Звідси деякі аналітики, зокрема представники Інституту вивчення війни (ISW), роблять висновок, що розбіжності між КНР і РФ по Україні посилюються. Сприяє цьому ще й недавній дипломатичний скандал між Москвою та Пекіном, спровокований грубими діями прикордонників РФ щодо громадян КНР. При цьому, хоч глава МЗС Китаю Ван І обговорив днями з російським колегою Сергієм Лавровим війну в Україні, якоїсь явної зміни позиції Пекіна не проглядається. Як і у заяві китайського зовнішньополітичного відомства за підсумками переговорів у Саудівській Аравії. Що можна сказати про китайський чинник російсько-української війни зараз? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини