Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як рахують показник смертності від COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як рахують показник смертності від COVID-19 в Україні

Ляшко каже, що рівень смертності знижується

17 жовтня 2020, 22:50 comments1519
Поділіться публікацією:








У число померлих у статистику щодо коронавірусу в Україні включають всіх, хто помер і мав діагностований COVID-19, а не лише тих, хто загинув унаслідок тяжкого захворювання. Про це сказав "Радіо Свобода" головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Стало відомо, як рахують показник смертності від COVID-19 в Україні

Так, наразі рівень летальності від COVID-19 в Україні становить 2%. Ляшко каже, що наразі вже навіть менше. При тому, що Україна не переглядала принцип підрахунку летальних випадків.

"Ми говоримо про кількість летальних випадків, які зафіксовано щодня в оперативній статистиці. Тобто людина померла, і якщо в неї було діагностовано коронавірусну хворобу, вона потрапляє в нашу статистику. Не внаслідок коронавірусної хвороби, а коли померла з коронавірусною хворобою. І в нас все одно летальність сьогодні вже менше ніж 2%", – розповів Ляшко.

За його словами, у світі летальність знизилася з 7% до 3%. На думку Ляшка, це свідчить про те, що вже лікарям вдалося знайти підходи до виведення з критичного стану хворих на коронавірусну хворобу.

Нагадаємо, через місяць в Україні прогнозують до 400 тисяч випадків коронавірусу. Наразі приблизно 15% від захворілих на коронавірус потребують госпіталізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини