Головна Новини Суспільство події Стало відомо, в якій курятині міститься сальмонела: названо компанію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в якій курятині міститься сальмонела: названо компанію

Захворювання характеризується підвищенням температури тіла, болями в животі, нудотою, блювотою

2 червня 2021, 08:38 comments1459
Поділіться публікацією:

У Головному управлінні Держпродспоживслужби Києва повідомили про виявлення Salmonella Enteritidis (сальмонела — ред.) у курці, яка експортувалася з Польщі (виробник Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo). Курятину переробили на м'ясо механічної обвалки й поставили ТОВ "Фішзахід" (Львів). Про це повідомила прес-служба відомства в Facebook.

Стало відомо, в якій курятині міститься сальмонела: названо компанію

Стало відомо, в який курятині міститься сальмонела - фото з відкритих джерел

У Держпродспоживслужбі також попередили операторів ринку про відповідальність за порушення законодавства України про продукти харчування.

Відзначимо, що сальмонели — бактерії, які мають форми паличок і викликають інфекційне захворювання кишківника — сальмонельоз. Воно призводить до зневоднення організму, внаслідок чого можуть бути пошкоджені внутрішні органи, з'явитися проблеми з серцем. Захворювання характеризується підвищенням температури тіла, болями в животі, нудотою, блювотою тощо. 

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, чим небезпечне картопляне пюре. Це один з найпопулярніших гарнірів, який готують практично у всіх сім'ях. Але як виявилося, цю страва не варто вживати надто часто, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. Нутриціолог з Британії Маріса Мур зазначила, що картопля — корисний овоч, в складі якого є вітаміни групи В, калій, фосфор, магній і інші цінні мікроелементи. Але раціон повинен бути різноманітним, тому не варто зациклюватися на одних стравах з картоплею. Річ у тому, що надмірне вживання пюре може привести до збільшення маси холестеринових бляшок. Серцю доводиться працювати інтенсивніше, щоб доставити кисень до органів, в результаті чого може статися серцевий напад.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини