Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки за 2024 рік було видано кредитів за програмою “єОселя”
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки за 2024 рік було видано кредитів за програмою “єОселя”

Тисячі українських родин отримали кредити на житло з початку року

21 жовтня 2024, 18:36
Поділіться публікацією:

З початку 2024 року понад 7 тисяч українських сімей отримали доступні кредити на придбання житла за програмою єОселя. Завдяки цій програмі було видано 7 254 кредити на загальну суму 12,4 млрд грн. Особливу популярність програма здобула на вторинному ринку нерухомості, але зростає також частка кредитів на новобудови завдяки урядовим ініціативам. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Стало відомо, скільки за 2024 рік було видано кредитів за програмою “єОселя”

За даними Міністерства економіки України, 70% від усіх оформлених кредитів у рамках єОселі було спрямовано на купівлю житла на вторинному ринку — це понад 5 тисяч об'єктів. Водночас близько 1,6 тисячі об'єктів було придбано у забудовників, з яких понад 500 — на етапі будівництва. Програма єОселя стає все більш привабливою для покупців новобудов, завдяки нещодавнім змінам, що орієнтують її на підтримку первинного ринку.

Заступник Міністра економіки України Андрій Телюпа зазначив, що з початку дії програми вже 13 579 родин скористалися пільговими кредитами на загальну суму понад 21,8 млрд грн. Найбільше житлових кредитів було видано у Київській області, Києві, а також у Львівській, Одеській, Вінницькій, Рівненській та Волинській областях.

Програма надає різні умови для різних категорій населення. Військовослужбовці, медики, педагоги, науковці та правоохоронці можуть отримати кредити під пільгову ставку 3%, тоді як для учасників бойових дій, ветеранів та внутрішньо переміщених осіб (ВПО) ставка становить 7%.

За останній тиждень було видано 141 кредит на 239 млн грн, серед яких найбільшу кількість кредитів отримали військовослужбовці та силовики — 71. Ще 9 кредитів оформили педагоги, 14 — медики, 4 — науковці. Кредити під 7% отримали 30 громадян без власного житла, 6 ВПО та 7 ветеранів. Найбільша кількість кредитів оформлена в Київській області, місті Києві, а також в Івано-Франківській та Львівській областях.

Довідково: Програма єОселя є частиною державної ініціативи "Зроблено в Україні", що спрямована на стимулювання попиту на українські товари та створення сприятливих умов для розвитку внутрішнього виробництва. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк, ТАСКОМБАНК і BISBANK.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини