Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки українців готові дати відсіч агресору у разі вторгнення РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців готові дати відсіч агресору у разі вторгнення РФ

Кожен третій українець готовий зустріти російського агресора зі зброєю у руках

17 грудня 2021, 15:14 comments1444
Поділіться публікацією:

Опиратися російському агресору у разі широкомасштабного вторгнення готові більше половини українців. Кожен третій наш співвітчизник готовий взяти зброю до рук, щоб захистити свій будинок від агресора. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

Стало відомо, скільки українців готові дати відсіч агресору у разі вторгнення РФ

Армія. Фото: з відкритих джерел

Зважаючи на збільшення інформації про те, що Росія не зменшує кількість своїх військ на українсько-російському кордоні, соціологи на початку грудня поцікавилися в українців, чи готові вони чинити опір у разі нового витка російської агресії. Питання стосувалося можливості дати відсіч громадянами повномасштабного вторгнення з боку РФ.

Як показали результати опитування, 33,3% наших співвітчизників готові чинити збройний опір. Тобто фактично кожен третій готовий у руки взяти зброю, щоб захищати від агресора свою країну, місто, село.

Ще 21,7% українців готові брати участь у акції громадянського опору.

Якщо підсумувати, то 50,2% громадян України готові різним способом чинити опір, якщо почнеться повномасштабне вторгнення з боку РФ.

Серед респондентів були й такі, які обрали відповідь, що у разі початку воєнних дій вони вирішать виїхати в більш безпечний регіон. Українців, які обрали таку відповідь – 14,8%. Ще 9,3% вирішили покинути Україну, виїхавши за кордон. 18,6% наших співвітчизників не робили б жодних дій. 12,1% не змогли вибрати жодну з відповідей. А 1,1% відмовилися відповісти на запитання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – за результатами соцопитування переважна більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини