Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки платять за підпал автівок військових та інші диверсії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки платять за підпал автівок військових та інші диверсії

Диверсанти «продаються за дешево» і отримують реальну можливість отримати пожиттєві терміни ув’язнення

24 липня 2024, 15:55
Поділіться публікацією:

Слідчими органами України була викрита диверсійна група, яка на замовлення здійснювала підпали обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Стало відомо, скільки платять за підпал автівок військових та інші диверсії

Диверсант

Зокрема, як повідомляється, двом чоловікам оголошено підозру у диверсії в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та умисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

У повідомленні прокуратури відзначається, слідством встановлено, що підозрювані через анонімний Telegram-канал отримали замовлення підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці. При цьому відомо, що один з підозрюваних з допомогою розчинника фарби облив легкозаймистою речовиною шафи, які були розташовані неподалік залізничної станції в Оболонському районі, і підпалив їх. Окрім того, група спалила позашляховик військового Nissan Navara.

Як відзначили в прокуратурі, зловмисники знімали свої дії на відео, щоб надати замовникам доказ своїх злочинних дій. За свої послуги вони отримали 200 доларів США, які поділили між собою.

Обидва затримані отримали повідомлення про підозру. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За вчинені злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років або довічного ув'язнення. Слідство триває.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на території Шевченківського району столиці упродовж декількох днів відбулися злочини з підпалом військових автівок. Правопорушниками виявилися мешканці Чернігівської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини