Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки ділянок продали в Україні за тиждень роботи ринку землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ділянок продали в Україні за тиждень роботи ринку землі

Прем'єр підкреслив, що міфи про масовий розпродаж землі залишилися тільки міфами

7 липня 2021, 16:16
Поділіться публікацією:

За перший тиждень роботи ринку землі з молотка продали 322 земельних ділянки. Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабміну.

Стало відомо, скільки ділянок продали в Україні за тиждень роботи ринку землі

В Україні запрацював ринок землі (фото з відкритих джерел)

За його слова, в країні масово не розпродають землі сільськогосподарського призначення.

"За перші шість днів, коли відкрився ринок, було зафіксовано 322 угоди на земельні ділянки, їх продаж раніше був під забороною. Міфи про масовий розпродаж землі та вивезення українського чорнозему за кордон залишилися тільки міфами, і, запевняю вас, так і надалі буде" , — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім цього, чиновник повідомив, що договори про продаж земель сільськогосподарського призначення укладаються без порушень відповідно до чинного законодавства.

Впровадження ринку землі в Україні

Закон ініціював президент Зеленський. Його підтримали в ніч на 31 березня 2020 року 259 народних обранців у залі парламенту.
Шлях до запровадження ринку був важким і тривалим — народні депутати розглянули понад чотири тисячі поправок до початкового варіанту проєкту закону. Ця велика реформа і нині викликає багато дискусій і суперечок в країні.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що думають нардепи про ринок землі в Україні, який почав працювати з 1 липня. Ми поцікавилися у депутатів, як вони ставляться до введення ринку землі й чого чекають від земельної реформи в країні.

Керівниця партії "Голос" Кіра Рудик зазначає, що запуск ринку землі є важливим кроком для нашої держави й наближає нашу країну до європейських.

Депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко висловив протилежну думку щодо земельної реформи в Україні. Він переконаний, що закони в нашій державі повинні стимулювати створення фермерських господарств.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини