Головна Новини Суспільство події Стало відомо, що знаходиться у власності, а також скільки отримує Вітренко - чиновник подав декларацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що знаходиться у власності, а також скільки отримує Вітренко - чиновник подав декларацію

Декларація була зареєстрована вранці 21 грудня

21 грудня 2020, 20:44
Поділіться публікацією:

Ексглава НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко на сайті НАЗК зареєстрував декларацію як претендент на крісло заступника глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Так, із загальнодоступних відомостей стало відомо, що протягом минулого задекларував доходів у якості грошового утримання в "Нафтогазі" 53,25 млн грн зарплати, а також 2,22 млн грн премій як глава наглядової ради "Укрнафти". Також він є повним власником цінних паперів ТОВ "ЕЙВАЙЕЙ СЕК'ЮРІТІЗ" (AYA Securities), вартістю в грошовому вираженні 7117000 грн. Також у нього є чотири квартири в столиці України, але дві з них по декларації належать його дружині, два автомобілі - VOLKSWAGEN, модель GOLF PLUS, якому 12 років, LAND ROVER, модель RANGE ROVER EVOQUE, 2014 року.

Стало відомо, що знаходиться у власності, а також скільки отримує Вітренко - чиновник подав декларацію

  Раніше "Коментарі" писали про те, що екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко буде премійований 4 млн доларів за ведення процесу і його виграш в Стокгольмському арбітражному суді. Відомо, що українська компанія відсудила у російського "Газпрому" 5 млрд доларів за результатами транзитного арбітражу. Дану інформацію не стала заперечувати заступник голови "Слуг народу" Євгенія Кравчук. За її словами, Вітренко не користується любов'ю в "Газпромі" і має повне право на дану винагороду. За словами Кравчук дана сума грошей відправиться в казну держави і протягом трьох років частинами буде виплачена преміювати. Також стало відомо, що днями буде проведено голосування за призначення Вітренко міністром енергетики.

Крім того, порталу стало відомо про те, що альтернатива Юрію Вітренко на посаду глави міністерства енергетики відсутня. Повторне голосування за його призначення відбудеться вже на початку майбутнього року. Таку заяву зробив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, Вітренко зробив помилку, коли не зустрів зі всіма фракціями та не довів курс політики відомства і першочергові кроки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини