Головна Новини Суспільство події Стало відомо, що буде з економікою України в 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що буде з економікою України в 2021 році

Для зростання потрібно послаблювати карантин

7 лютого 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

З'явився прогноз щодо розвитку економіки України на 2021 рік. Різке економічне зростання в нашій країні відбудеться у другому кварталі року, якщо влада продовжить послаблення карантинних обмежень. Про це йдеться в дослідженні видання "Reuters".

Стало відомо, що буде з економікою України в 2021 році

Згідно з прогнозом дослідження, економіка нашої країни виросте на 10% у другому кварталі 2021 року, після того, як вона послідовно падала попередні п'ять кварталів.

За даними опитування агентства, українські аналітики прогнозують скорочення валового внутрішнього продукту (ВВП) в першому кварталі 2021 року на 0,5% в порівнянні з 2020 роком. Однак у другому кварталі ВВП різко виросте на 10,2%.

Аналітики повідомляють, що такий розвиток подій можливий у разі продовження ослаблення карантинних обмежень з боку влади.

Економічні експерти інвестиційної компанії "Dragon Capital" заявили, що в четвертому кварталі 2020 року українська економіка повернулася на рівень, який був до початку пандемії.

У 2021 році Україна очікує транш Міжнародного валютного фонду 2,2 мільярда доларів і збирається випустити євробонди на 2,4 мільярда доларів.

На початку лютого найбільші мережі АЗС в Україні збільшили вартість бензину і дизельного палива. Ціни зросли від 0,5 до 1 гривні за літр.

Варто відзначити, що навесні 2021 року в Україні може різко зрости ціна на електроенергію. Деякі користувачі можуть почати платити в два рази більше.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якими будуть інфляція та курс валют після пандемії.

Читайте також про те, що економіка Європейського союзу знизилася до мінімального показника за останні 25 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

7 лютого 2021, 16:44

І хто буде піднімати економіку України? Всі працездатні уже в Польщі.


Новини