Головна Новини Суспільство події Стало відомо про нову примху Росії у ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про нову примху Росії у ТКГ

Російські окупанти зажадали від України в рамках Тристоронньої контактної групи віддати їм частину території Донбасу для відкриття пункту пропуску "Золоте"

1 жовтня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Країна-агресор зажадала від України виконати ще одну її умову для відкриття пункту пропуску в Золотому. Цього разу росіяни і їх "маріонетки" хочуть взяти під контроль ще одну частину території Донбасу. Така пропозиція була озвучена Україні в рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі "24 каналу" розповів журналіст, представник України в ТКГ Сергій Гармаш.

Стало відомо про нову примху Росії у ТКГ

Питання відкриття КПВВ у Золотому поставлено на паузу. Фото: УНІАН

Журналіст зазначив, тільки з однієї причини не може відкритися пункт пропуску в Золотому. Причина ця полягає у тому, що російські бойовики продовжують блокувати це питання. При цьому неготовність піти на відкриття ще одного пункту пропуску окупанти пояснюють під різними приводами. Раніше вони хотіли отримати додаткові гарантії безпеки, але нещодавно вони виставили нові умови. Так бойовики заявляють, що Україна нібито в порушення попередніх домовленостей визначила нульове місце з якого починається контроль сторін над "сірою" зоною.

За словами Сергія Гармаша, фактично Росія виставила офіційну вимогу Україні віддати їй 350 метрів суверенної території України. Мовляв, тільки таким чином вийде відкрити КПВВ у Золотому. Після виставлення такої вимоги питання було заморожене. Гармаш висловив свою особисту думку, що на поступки Москві йти не можна, не можна показувати слабину. Надалі питання про відкриття КПВВ повинно бути вирішене на найвищому політичному рівні. За словами журналіста, кожен клаптик української землі, за яку проливали кров українські захисники, повинен бути відстояний і віддавати його ніхто не має права.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Павло Клімкін впевнений — Путін розглядає можливість приєднати Донбас до союзної держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини