Головна Новини Суспільство події Стало відомо, хто може зірвати створення "коаліції винищувачів Mirage 2000"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто може зірвати створення "коаліції винищувачів Mirage 2000"

В Афінах зробили заяву про передачу Україні винищувачів Mirage 2000

15 червня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Греція може зірвати створення "коаліції винищувачів Mirage 2000", які мали б передати Україні. Як передає портал "Коментарі", тривожну заяву в інтерв'ю для Bloomberg TV зробив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Стало відомо, хто може зірвати створення "коаліції винищувачів Mirage 2000"

Літак Mirage 2000. Фото: з відкритих джерел

"Ми вже допомагали Україні, передаючи надлишок свого озброєння. Однак коли мова про літаки, то це зовсім інша ліга, і ми не там", — сказав він, коментуючи можливість передачі грецьких Mirage 2000.

Як пише військово-аналітичний портал Defense Express, Греція є одним із головних операторів цих літаків, тоді як у самої Франції їх залишилося не так вже й багато. Тому без Греції постачання Україні Mirage 2000 може стати великою проблемною.

Аналітики зазначають, що навесні цього року Греція анонсувала плани позбавитися принаймні частини своїх Mirage 2000. Тому ця заява Міцотакіса може бути спробою "виторгувати" у Франції винищувачі наступного покоління — Rafale — в обмін на постачання "Міражів" Україні.

"Незалежно від реальних мотивів заяви прем'єр-міністра Греції, для нас це все одно означає не надто сприятливі перспективи. А саме – що й постачання Mirage 2000 для ЗСУ може розтягнутися на невизначений період, як це вже вийшло в історії з F-16", — пише Defense Express.

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон у спільному інтерв'ю телеканалам BFMTV та TF1 повідомив, що Україна отримає кілька винищувачів Mirage-2000-5.

За його словами, таке рішення ухвалено в рамках "нової співпраці" з Києвом.

Президент Франції наголосив, що допомога Києву у протистоянні російській агресії "означає уникати прав найсильнішого".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини