Стало відомо, громадяни якої країни ЄС попереду всіх за рівнем вакцинації проти коронавірусу

Ірландія вакцинувала 90% дорослого населення - найвищий показник у ЄС

Ірландія стає лідером у Європейському Союзі за рівнем вакцинації дорослого населення проти коронавірусу. Зараз щеплено проти COVID-19 90% громадян Ірландії старше 16 років. Як інформує видання "Коментарі", про це пише Euractiv.

Оновлена інформація Європейського центру з контролю за захворюваннями показує, що вже практично на п'яти Ірландії за рівнем вакцинації наступає Мальта, Данія і Португалія, які також помітно активізували процес вакцинації у своїх країнах.

Голова уряду Ірландії Мішель Мартін висловив подяку громадянам за свідомість та обізнаність. Особливо прем'єр-міністр відзначив молодь, яка відгукнулася на ініціативу влади, оперативно відреагувавши на програму вакцинації.

Варто зазначити, що саме 90-відсотковий поріг вакцинації населення повинен стати початком масового повернення ірландців на свої робочі місця і скасування карантину, який тривав у країні понад 18 місяців.

В Ірландії також більше не будуть діяти суворі обмеження через пандемію. Зокрема, більше не заборонено буде збиратися на масові заходи як всередині приміщень, так і на відритому повітрі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, кому доручено контролювати рівень вакцинації вчителів у навчальних закладах, на підставі чого буде прийматися рішення про закриття шкіл на карантин чи ні.

Також раніше видання "Коментарі" писало - колишній головний санлікар розповів, скільки має пройти років, щоб зрозуміти, що вакцина проти COVID-19 безпечна і не протипоказана навіть дітям.