Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чому індичка користується особливою популярністю в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому індичка користується особливою популярністю в США

Один із засновників США Бенджамін Франклін назвав індичку «птахом мужності». Він заявляв, що вона була «набагато більш респектабельним птахом», ніж орел, та «істинним корінним жителем Америки»

24 грудня 2020, 22:43
Поділіться публікацією:

У наші дні індичка користується особливою популярністю серед мільйонів людей як улюблене святкове блюдо на День подяки та Різдво. Середній американець з'їдає 7,3 кг м'яса індички на рік, що майже вдвічі більше, ніж в 1970 році, водночас один європеєць з'їдає 4,1 кг індички на рік. Чому м'ясо саме цього птаха таке популярне, розповів The Economist.

Стало відомо, чому індичка користується особливою популярністю в США

Індичка

Покупки птиці більше не обмежуються святами. У 1970 році половина всіх індиків, споживаних в Америці, була з'їдена під час свят — Дня подяки, Різдва та Великодня. Сьогодні ця частка знизилася до 29%. Їх привабливість зростає і в інших країнах, особливо в країнах Азії, які дотримуються західної дієти.

Однією з причин зростаючої привабливості індички є попит на низькокалорійні харчі, каже Андре Лаперьер з неурядової організації Global Open Data for Agriculture and Nutrition. 100-грамова порція індички містить в середньому менше калорій (189), ніж така ж кількість яловичини (250), свинини (242) або навіть курки (239), зростаюча популярність якої є результатом аналогічних факторів. М'ясо індички не тільки корисніше, ніж конкуруючі продукти, а й дешевше. Роздрібна ціна замороженої індички в Америці минулого року, за даними Міністерства сільського господарства США, склала в середньому 1,52 дол. за фунт (454 грами) проти 5,44 дол. за фунт свіжої яловичини для смаження.

Крім того, виробництво індички завдає менше шкоди навколишньому середовищу, ніж інші види м'яса (хоча рослинна їжа була б ще менш шкідливою). На кожен фунт яловичини потрібно шість фунтів корму; фунт індички вимагає всього два фунти корму.

Як і багато галузей промисловості, торгівлю м'ясом індички не обійшла стороною пандемія коронавірусу. Обмеження на громадські збори означають, що на Різдво буде збиратися менше сімей, що може знизити попит на більших птахів. В умовах, коли економіка більшості країн рухається вниз (а домогосподарства затягують паски), багато сімей можуть економити на м'ясі індички в цьому році.

Нагадаємо, на українських ринках і в магазинах значно знизилася ціна на м'ясо, а саме на свинину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини