Головна Новини Суспільство події Стало відомо, чи дійсно українська домашня кухня корисна для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи дійсно українська домашня кухня корисна для здоров'я

Експерт радить звернути увагу не тільки на традиційні борщ, котлети, крученики, бограч, а й на напівзабуті українські страви

11 серпня 2020, 15:02 comments2091
Поділіться публікацією:

Які головні продуктові міфи існують в Україні — на цей і багато інших актуальних питань в нашому інтерв'ю відповів ведучий нового ток-шоу "Гарне здоров'я" на телеканалі "Інтер" Олександр Лук'яненко.

Стало відомо, чи дійсно українська домашня кухня корисна для здоров'я

Експерт запевняє: головний продуктовий міф — те, що домашня кухня нібито завжди корисніша.

"Через те, що ми довгий час жили в умовах дефіциту, у нас досі на столі залишився жирний холестериновий набір продуктів. Я дуже люблю українську кухню. На мій погляд, вона не менш смачна, ніж французька. Але європейці вже придумали, як зробити свою кухню менш небезпечною для здоров'я, виключивши зайві жири. У нас же деякі поєднання продуктів, на жаль, зовсім не корисні. І улюблена домашня їжа, в якій переважає все смажене, жирне, калорійне — найкоротший шлях до лікаря", — вважає Лук'яненко, який віддає свою перевагу середземноморській кухні з великою кількістю риби та морепродуктів.

Експерт радить звернути увагу не тільки на традиційні борщ, котлети, крученики, бограч, а й на напівзабуті українські страви.

"Наприклад, у випуску про юшку шеф-кухар поділився рецептом козацької "Щерби". Скажу одне, якщо це блюдо правильно приготувати, вийде нітрохи не гірше французької кухні. Таким національним рибним супом не соромно пригощати навіть іноземців. А про нього практично ніхто не знає", — говорить Лук'яненко.

Повне інтерв'ю з експертом читайте на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини