Головна Новини Суспільство події Стали відомі країни, в яких найбільше російських фейків про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі країни, в яких найбільше російських фейків про Україну

Найбільше фейками про Україну Росія бомбить Польщу

6 листопада 2023, 17:00
Поділіться публікацією:

Російська пропагандистська машина не здається і продовжує продукувати фейки про Україну, щоб роз'єднати країни Заходу в підтримці українського народу. Найбільше фейків серед країн Заходу пропаганда Росії спрямовує до Польщі. Як передає портал "Коментарі", про це заявила старший аналітик VoxCheck Мирослава Маркова під час презентації дослідження щодо поширення російської дезінформації в Європі, пише "Укрінформ".

Стали відомі країни, в яких найбільше російських фейків про Україну

Російська пропаганда. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що найбільше російської пропаганди у 2022-2023 роках можна було зустріти у польських ЗМІ. Росіяни намагаються розповсюджувати інформацію про те, що багато державних фінансів йде на соціальну підтримку українців, а потім уже на поляків. Пропагандисти закидають тези про те, що українці неввічливі, некультурні та не поважають поляків.

На другому місці серед європейських країн, у яких найбільше розповсюджується пропаганда РФ, у 2023 році була Словаччина, на третьому – Чехія, на четвертому – Угорщина, на п'ятому – Німеччина, на шостому – Італія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час зустрічі з представниками Громадської палати Росії президент-диктатор Володимир Путін видав чергову порцію історії з паралельного світу. Він позитивно відгукнувся про Золоту Орду, акцентуючи її антизахідному ухилі. В черговий раз заявив, що "не було жодної України", тут же, суперечачи собі, заявивши, що "сама вона у 16 столітті прийшла" до Росії. І спробував виправдати анексію Криму та подальшу агресію проти України захистом людей від якоїсь "мерзавки нацисткою". Чому явне, навіть навмисне божевілля Путіна знаходить родючий ґрунт у головах росіян? Чи є надія на протверезіння цієї нації на кшталт того, як сталося з німцями та японцями після Другої світової? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини