Головна Новини Суспільство події США зв'язувалися з Кремлем перед терактом у Крокусі: про що була розмова
commentss НОВИНИ Всі новини

США зв'язувалися з Кремлем перед терактом у Крокусі: про що була розмова

За інформацією WP, США попередили Кремль, що терористи нападуть саме на "Крокус"

3 квітня 2024, 07:55 comments4041
Поділіться публікацією:

За два тижні до теракту в Підмосков'ї уряд США повідомив російських чиновників, що Крокус Сіті Холл є потенційною метою для терористів. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post, з посиланням на неназваних американських чиновників.

США зв'язувалися з Кремлем перед терактом у Крокусі: про що була розмова

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу задаються питанням, чому, знаючи про потенційну небезпеку, російська влада не вжила більш жорстких заходів для захисту місця, де бойовики вбили понад 140 осіб та підпалили будівлю.

The Washington Post зазначає, підліток Іслам Халілов, який працював гардеробником в концертному залі, тієї ночі допоміг людям евакуюватися з будівлі. В одному із інтерв'ю він сказав, що співробітників попереджали про можливість теракту.

Другою імовірною метою терористів була синагога у російській столиці. Вже наступного дня після попередження ФСБ РФ оголосила про запобігання нападу бойовиків "Ісламської держави" на синагогу в Москві.

Рада національної безпеки США та Кремль відмовилися від коментарів із цього приводу.

ЗМІ зазначає, США регулярно діляться інформацією про можливі теракти навіть із недружніми країнами, дотримуючись принципу "обов'язку попереджати", проте не розкривають даних про конкретні цілі, щоб не видати джерело інформації. Те, що спецслужби США назвали конкретне місце атаки, свідчить про небезпеку громадянам Америки.

За словами джерел, інформацію передали ФСБ 6 березня. Вже 7 березня посольство США в Москві та низка західних дипмісій випустили попередження для своїх громадян про можливі теракти у місцях масового скупчення людей російської столиці. 19 березня Володимир Путін на колегії ФСБ назвав це попередження шантажем та провокацією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на Росію після теракту в Підмосков'ї: чому Кремль твердить про вину України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

3 квітня 2024, 07:46

Что ж, Сталина перед Великой Отечественной то же предупреждали. И тогда это тоже назвали провокакцией и требовали на нападения не реагировать. Просто связь поколений, наследственность. Дебилі при власти в рашке просто культивируются.


Новини