Головна Новини Суспільство події США попередили авіакомпанії про небезпеку в повітряному просторі України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили авіакомпанії про небезпеку в повітряному просторі України та Росії

США рекомендує авіакомпаніям з особливою обережністю літати над Україною та Росією через напруження ситуації на кордонах і в Криму

18 квітня 2021, 18:56
Поділіться публікацією:

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) рекомендує авіакомпаніям обережніше поставитися до польотів над деякими регіонами України та Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні Державної авіаційної служби України.

США попередили авіакомпанії про небезпеку в повітряному просторі України та Росії

Повітряний простір України. Фото з відкритих джерел

Як зазначили в FAA, спостерігається геополітична напруга, що пов’язана з масштабним нарощуванням збройних сил Російської Федерації вздовж кордонів України та в тимчасово окупованому Криму. Тому через потенційні небезпеки повітряним суднам рекомендуються бути особливо обережними при виконанні польотів над деякими регіонами України. В цьому переліку зазначені такі міста, як Москва та Ростов-на-Дону в РФ, Дніпро та Київ в Україні, а також Сімферополь в анексованому Росією Криму.

"Таке рішення зумовлене ескалацією ситуації вздовж кордонів України", — йдеться у повідомленні влади США.

Зазначається, з посиланням на повідомлення G7, широкомасштабні переміщення російських військ вздовж кордонів України без попередження є загрозливою та дестабілізуючою активністю.

У Державіаслужбі додали, що відстежують ситуацію у повітряному просторі країни.

"Вона є спокійною і контрольованою", — наголосило українське відомство.

Нагадаємо, з'явилися знімки нового військового табору Росії на окупованій території. ЗМІ показали супутникові фото військового містечка в Криму, яке за два тижні вибудувала Росія.

Як повідомляло видання "Коментарі", генерал спрогнозував, яких провокацій з боку Росії варто очікувати Україні. За його словами, Україну чекає гібридний сценарій, коли так чи інакше будуть використані всі варіанти дій Росії, які розглядаються українською розвідкою. Найближчим часом у Путіна можуть здійснити низку провокацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини