Головна Новини Суспільство події США передадуть Ізраїлю частину артснарядів, призначених для України: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США передадуть Ізраїлю частину артснарядів, призначених для України: ЗМІ дізналися про подробиці

США отримали терміновий запит від Ізраїлю

20 жовтня 2023, 08:40 comments1525
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Коментарі", троє ізраїльських чиновників на умовах анонімності повідомили порталу "Axios", що Пентагон має намір відправити Ізраїлю "десятки тисяч" 155-мм артилерійських снарядів, які були відкладені для відправлення України.

США передадуть Ізраїлю частину артснарядів, призначених для України: ЗМІ дізналися про подробиці

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

За даними Axios, Ізраїль повідомив США, що йому терміново потрібні артилерійські снаряди для підготовки до наземного вторгнення в сектор Газа та потенційної ескалації війни вздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Американські співрозмовники видання припускають, що перенаправлення артилерійських снарядів, які призначалися Україні, до Ізраїлю не вплине на здатність українських сил вести війну.

Ймовірно, йдеться про 155-мм снаряди, які Сполучені Штати зберігають безпосередньо в Ізраїлі в рамках двосторонньої угоди, пише Axios. Їх з початку року поступово вивозили та передавали Україні.

Доступ до місць зберігання зброї мають лише американські військовослужбовці. Але згідно з угодою між країнами, Ізраїль може використовувати ці боєприпаси у разі війни за умови схвалення з боку США.

Зазначимо, раніше Джо Байден запевнив, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи міжнародний рівень обороноздатності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — попри те, що до виборів ще більше року, у США політична турбулентність уже вийшла на нові рубежі. Триває спікеріада у Палаті представників. Висловлюються побоювання щодо гіпотетичної війни з Китаєм. У пакет допомоги Україні та Ізраїлю хочуть "зашити" ще й підтримку Тайваню, а також зміцнення кордону США та Мексики. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" те, що відбувається у Штатах, і вплив цього на глобальну світову безпеку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини