Головна Новини Суспільство події США готують програму ленд-лізу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

США готують програму ленд-лізу для України

Україна може отримати суттєву підтримку від США у війні проти РФ

7 квітня 2022, 07:55 comments3132
Поділіться публікацією:

Сенат США одноголосно ухвалив закон, який уповноважує президента США Джо Байдена активувати програму ленд-лізу. Востаннє ця програма була прийнята під час Другої світової війни. Наразі це рішення має розглянути Палата представників. Як передає портал "Коментарі", про це у Телеграм повідомив нардеп "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

США готують програму ленд-лізу для України

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

Українська влада відкрито закликала союзників і партнерів про надання повноцінного ленд-лізу, особливо після фактів військових злочинів російських окупантів, що відкрилися в Київській області. Так, глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у себе в Телеграм, що світ досі у великому шоці від побаченого в Бучі, але досі така ж картина може бути в інших українських містах, які були довгий час під окупацією чи зараз в окупації. За словами Єрмака, схожа з Бучею картина може спостерігатися у Маріуполі, Чернігові, Харкові, Херсоні, Волновасі.

Голова Офісу президента тоді підкреслив, що стрілецької та переносної зброї замало для України. Це не може зупинити руйнування українських міст. Андрій Єрмак також додав, що без повноцінного ленд-лізу війну Україні не виграти, адже немає можливості йти у контрнаступ.

Нагадаємо, програма ленд-ліз себе показала дуже ефективно у роки Другої світової війни. Тоді Вашингтон постачав своїм союзникам різне озброєння, медичне обладнання та медикаменти, стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський заявив, що росіяни, які прийшли вбивати українців, добре знають, що вони і є нацисти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини