Головна Новини Суспільство події США допоможуть Україні відновити енергосистему: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США допоможуть Україні відновити енергосистему: подробиці

США виділять Україні 800 мільйонів доларів на відновлення енергетики

31 серпня 2024, 21:03
Поділіться публікацією:

Під час офіційного візиту в США, українська делегація на чолі з віцепрем'єр-міністеркою Юлією Свириденко провела низку важливих переговорів із американськими урядовцями та представниками бізнесу, обговорюючи стратегії швидкого відновлення та модернізації української енергетичної системи. 

США допоможуть Україні відновити енергосистему: подробиці

США виділять Україні 800 мільйонів доларів на відновлення енергетики

Зустрічі, які мали на меті зміцнення енергетичної безпеки України, завершилися передачею детального списку критично необхідного обладнання, що включає компоненти для негайного ремонту уражених секторів.

Віцепрем'єр-міністерка, Юлія Свириденко, висловила глибоку вдячність за американську підтримку, особливо за фінансовий пакет у розмірі 800 мільйонів доларів, який значно підсилить українську енергетичну незалежність.                                                                  

“Ми глибоко вдячні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, а також за пакет фінансування енергетичного сектору на суму 800 млн доларів США. Під час цього візиту ми передали список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту”, — написала Свириденко. 

США допоможуть Україні відновити енергосистему: подробиці - фото 2

Список обладнання, переданий під час візиту, включає передові технології та рішення, що можуть бути невідкладно інтегровані в існуючу інфраструктуру. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Взимку Україна очікує багато енергетичних викликів, проте апокаліптичного сценарію не варто очікувати, відзначив в інтерв’ю ВВС керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький. Втім, це інтерв’ю було записане 22 серпня, тобто до останньої масованої ракетно-дронової атаки Росіян по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини