Головна Новини Суспільство події Справа «Терра-банку» закрита ще у 2017 році: правоохоронці спростували інформацію про підозру Луцькому
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа «Терра-банку» закрита ще у 2017 році: правоохоронці спростували інформацію про підозру Луцькому

В Національному авіаційному університеті інформацію про дискредитацію ректора Максима Луцького назвали замовною

28 квітня 2021, 19:57
Поділіться публікацією:

Як повідомив УНІАН, ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький начебто виявився підозрюваним у кримінальному провадженні "Терра-Банку" №12014000000000441. Ідентичну інформацію опублікували ще кілька ЗМІ, утім вона не відповідає дійсності, на що вказує відповідна публікація в Реєстрі судових рішень.

Справа «Терра-банку» закрита ще у 2017 році: правоохоронці спростували інформацію про підозру Луцькому

Максим Луцький. Фото: politrada

Документ під відповідним номером, на який посилаються журналісти, стверджує, що вказана справа була закрита прокурором ще у 2017 році. Відповідно, ректор НАУ Луцький не може бути у ній "підозрюваною особою".

Крім того, як йдеться в Ухвалі, постанову про закриття провадження намагалися оскаржити, але суд визнав її законною та у клопотанні про скасування рішення прокурора відмовив. 

"У задоволенні скарги Горошинського Олександра Олександровича в інтересах ОСОБА_2 на постанову про закриття кримінального провадження — відмовити", — йдеться у судовому документі. 

Справа «Терра-банку» закрита ще у 2017 році: правоохоронці спростували інформацію про підозру Луцькому  - фото 2

В Національному авіаційному університеті інформацію про дискредитацію Максима Луцького назвали замовною, уточнивши, що сам ректор перебуває зараз у відрядженні в Казахстані. 

Нагадаємо, Максим Луцький став ректором НАУ у січні поточного року після того, як виграв вибори. Його кандидатуру підтримали понад 60% голосуючих. 

В інтерв’ю "Главкому" Луцький пов’язував спроби своєї дискредитації у ЗМІ із колишньою адміністрацією ВНЗ. Екс-ректор Ісаєнко, за його словами, у такий спосіб намагався чинити тиск на колектив, а ще вдавався до блокування адмінбудівель НАУ, винаймаючи для цього "тітушок". 

За даними "Вестей", колишній ректор НАУ Ісаєнко був достроково звільнений через звинувачення в можливих корупційних схемах на нібито закупівлях і зарахуванні студентів до НАУ. Також йому пред’являють незаконне звільнення співробітників ВНЗ, про що повідомлялося на офіційному сайті університету. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини