Головна Новини Суспільство події Співвласник ринку «Столичний» розповів про роль міністра Малюськи у схемах захоплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Співвласник ринку «Столичний» розповів про роль міністра Малюськи у схемах захоплення

Власники ринку «Столичний» кажуть, що Денис Малюська їх не підтримує

9 березня 2021, 22:19
Поділіться публікацією:

Ринок "Столичний" більше року нібито утримують ставленики так званого "єнакіївського" угруповання. Про це пише "Апостроф".

Співвласник ринку «Столичний» розповів про роль міністра Малюськи у схемах захоплення

Ринок "Столичний". Фото із відкритих джерел

Один зі співвласників ринку "Столичний" Віктор Бондар заявив в коментарі виданню "Апостроф", що зараз керівник Міністерства юстиції Денис Малюська встав на сторону того самого "єнакіївського угруповання".

"В історії зі "Столичним" схеми втілюються ставлениками "єнакіївських" — Арменом Саркисяном ("Горлівським"), Іваном Аврамовим, Володимиром Галантерніком та іншими подібними особами. Причому робиться це не просто при повному потуранні деяких високих чиновників, але, схоже, за їх сприяння", — заявив власник ринку.

За словами Бондара, одним з елементів схеми захоплення ринку "Столичний" нібито стала спроба заблокувати зміну самопроголошеного директора ринку Рустема Абдукадирова. За його словами, в Мін'юсті дії "єнакіївських" не просто проігнорували, а навіть легалізували. Він заявляє, що Абдукадиров подавав до Шевченківського районного суду міста Києва 4 однакових заяви про забезпечення позову, а пізніше у справі з'являлися "чорні реєстратори". Ймовірно, це робили для того, щоб справа потрапила на розгляд до певного судді.

"Щоб не віддавати контроль над "Столичним" законним власникам, представники "єнакіївських" звернулися до так званих "чорних реєстраторыв" в спробі заблокувати зміну самопроголошеного директора ринку Рустема Абдукадирова. Нам стало відомо про спробу втрутитися в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, після чого ми подали скаргу до Офісу протидії рейдерству при Міністерстві юстиції. І ось тут нас чекав шок, тому що глава міністерства Денис Малюська вдав, що цієї нашої скарги не було в природі. Фактично, там легалізували схему захоплення ринку", — зазначив Бондар.

Віктор Бондар також заявляє, що його дивує реакція на ситуацію з боку міністра, бо два місяці тому Малюська оперативно приймав рішення на користь протилежної сторони.

"Реакція міністра на нашу скаргу, вірніше її відсутність, виглядає тим більш дивно на тлі того, що в грудні 2020 все той же Малюська буквально за три години одноосібно двічі скасував в реєстрі рішення інших державних реєстраторів, і на вимогу Рустема Абдукадирова, відновив його на посаді директора ринку "Столичний", — сказав власник ринку.

Крім того, Бондар вважає, що Денис Малюська встає на сторону "єнакіївських", що суперечить озвученому раніше курсу на протидію незаконним схемам.

"Згідно із законом Офіс протидії рейдерству не може розглядати скарги, тільки якщо існує судовий спір з цього ж питання. Тому, за нашою інформацією, Денис Малюська спеціально надав формальну можливість оскаржити реєстраційні дії в суді, щоб потім не було можливості приймати рішення. У цілому, всі дії міністра Малюськи виглядають дивно, схоже, що він зайняв позицію всупереч позиції президента. Замість боротьби з кримінальними схемами в бізнесі — їх повна підтримка. Замість покарання "чорних реєстраторів" — допомога їм...", — каже Віктор Бондар.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до спроб захоплення ринку "Столичний" можуть бути причетні литовські бізнесмени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини