Головна Новини Суспільство події Співробітники ТЦК можуть застосовувати силу: У ВР назвали умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Співробітники ТЦК можуть застосовувати силу: У ВР назвали умови

Співробітники ТЦК можуть застосовувати силу в окремих випадках, заявив в інтерв’ю Укрінформу народний депутат Руслан Горбенко

6 червня 2024, 19:10 comments1838
Поділіться публікацією:

Насправді представники ТЦК можуть застосовувати силу, і навіть вдаватись до примусових заходів у випадках, коли громадяни відмовляються виконувати законні вимоги щодо мобілізації, заявив народний депутат заступник голови парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко.

Співробітники ТЦК можуть застосовувати силу: У ВР назвали умови

Руслан Горбенко

За його словами, такій дії можуть бути обґрунтовані, коли мова йде про затримання осіб, які самовільно залишили військову частину або місце служби.

Щодо інформації про те, що є факти, коли співробітники вчиняють насилля по відношенню до військовозобов’язаних, то, на думку народного депутата, з кожним таким випадком треба розбиратися окремо.

Горбенко визнав, що були випадки, коли власне, некомпетентність працівників ТЦК ставала причиною конфліктних ситуацій. Саме тому, відзначає народний депутат, надзвичайно важливо проводити належний відбір кандидатів до ТЦК. При цьому, додав політик, необхідно також враховувати  їх психологічний стан та підготовку для спілкування з військовозобов'язаними.

"Це зробить мобілізацію ефективнішою та вибудує довіру суспільства до центрів комплектування",
— вважає Горбенко.

Окрім того, народний депутат вважає, що необхідно запровадити більш жорсткі покарання за протиправні дії з боку посадових осіб, які є відповідальними за мобілізацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні в Раді мало відбутися засідання ТСК щодо розслідування фактів неправомірного поводження працівників ТЦК із військовозобов’язаними. На участь у цьому засіданні були запрошені голови усіх обласних ТЦК, вони могли долучитися до роботи в онлайн-режимі. Проте жоден із очільників обласних ТЦК на зустріч не з’явився, саме тому ТСК не могла розпочати роботу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

небайдужий

9 червня 2024, 12:41

Україне все більше втрачає цінності цивілізованої, ЕВРОПЕЙСЬКОЇ, держави. Це ж треба довести до такого народ щоб той нехотів йти захищати батьківщину! Згадайте початок вторгнення - добровольців було більше ніж вимагалось, перебирали - черги були, а тепер аби виконати план гребуть кого піймають, навіть перелік хвороб на придатність до служби змінили. У таких солдафонів мотивація відсутня - аби вижити! Докерувались ЗЕкеровники!

пэдро

7 червня 2024, 07:03

Роман, согласен

пэдро

7 червня 2024, 07:02

Правда вам не нужна, согласен на 500%

Правда вам не нужна

6 червня 2024, 21:52

Всих ваших тцк треба стрілять зробили концлагерь!!! А ше всю верховну раду злочинців та зеленського єрмака на кілки насадить разом з путіним!!!

Andrii

6 червня 2024, 21:27

Щеб можно було чиновників та їх дітей призувати та заламувати, он яка харя.

Роман

6 червня 2024, 20:35

тогда человек имеет право обороняться! пидарасы ёбанные вообще охуели! пиздить скотов

Роман

6 червня 2024, 20:35

тогда человек имеет право обороняться! пидарасы ёбанные вообще охуели! пиздить скотов


Новини