Головна Новини Суспільство події Спалювання сухостою в Україні каратиметься як диверсія
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалювання сухостою в Україні каратиметься як диверсія

В Україні посилили відповідальність за підпал, в тому числі й сухої рослинності

18 березня 2022, 14:56
Поділіться публікацією:

Парламент ухвалив зміни до Кримінального кодексу України, прийнявши Закон України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану" №7116. До переліку злочинів законодавець вніс підпали, в тому числі й сухостою. Про це повідомляють на сторінці Верховної Ради в Фейсбук.

Спалювання сухостою в Україні каратиметься як диверсія

Фото ілюстративне / Фейсбук

"Мають місце випадки вчинення підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, на руйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення інших дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, — йдеться в пояснювальній записці до закону.

В законі вказано, що статтю 113 викладено в новій редакції. Зокрема, тепер диверсією вважається "вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої в мирний час й 15 років або довічне з конфіскацією майна під час воєнного стану або в період збройного конфлікту.

Навмисні підпали сухостою шкодять не лише людям, тваринам, навколишньому середовищу, а також становлять додаткову небезпеку та відволікають від виконання бойових завдань рятувальників.

Як повідомляв портал, Державна екологічна служба фіксує екологічні злочини під час війни та закликає громадян повідомляти про них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини