Головна Новини Суспільство події Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці

Кожен другий з опитаних дотримується думки, що ті, хто робить сортування сміття, повинні менше платити за його вивіз

15 листопада 2021, 20:25
Поділіться публікацією:

Більше, як 40 % співвітчизників, які взяли участь в опитуванні, оцінили наміри своїх знайомих і стверджують, що половина з них готова робити сортування відходів. Вони заявили, що кожен другий не розділяє відходи сміття через те, що не мають  для цього спеціальних ємностей. Такою є статистика соціологічного дослідження "Всеукраїнський омнібус", яке здійснила  дослідницька компанія "Active Group" разом з іншим товариством "GreenAge" у жовтні 2021 року.

Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці

Сортування сміття в Україні (фото з відкритих джерел)

Даючи відповідь на питання про те, який відсоток їх знайомих буде робити сортування відходів,  0,6% опитаних заявили, що готові всі, або майже всі.  Зокрема, назвали 80%зацікавлених у сортуванні відходів 8,6%. Цифру готовності таких намірів -70% зазначили 13% опитаних. Готовність 60% підтвердили 11,1 %,  а про цифру готовності 50% заявили 10.3 % опитаних. Цифру готовності 40% назвали 4,8 опитаних. За словами 10.7% це готові робити 30% їх знайомих.

Також серед тих співвітчизників, що брали участь в опитуванні 5,9% дотримуються думки, що їх знайомі не визначились чи будуть здійснювати сортування відходів(0-10%). Не дали ствердної відповіді на поставлене питання 26, 6% опитаних.

Кожен другий з опитаних дотримуються думки, що ті, хто робить сортування сміття, повинні менше платити за його вивіз. 26,5% повністю погоджуються. Не погоджується із таким питанням кожен четвертий опитаний: 20,6%  не погоджуються, 4,6% – категорично не погоджуються. Не визначили  свою відповідь  21,3% респондентів. 

Головні причин, які стримують сортувати сміття, це  — відсутність баків для сортування. Такою є відповідь  45,8% респондентів. Третина опитаних (33,5%) не бачать сенсу в сортуванні, оскільки сортоване сміття змішують під час вивезення на полігон. Ще третина (31,5%) ніколи цього не робили. 5,3% опитаних згадали про відсутність навичок сортування сміття, 4,5% опитаних нарікають на  нерегулярний вивіз сортованого сміття, 4,2% вказали  незручність розташування баків для сортування. 10,1% не знають, що  відповісти  на це запитання.

Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці  - фото 2
Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці  - фото 3
Сортування сміття в Україні: чи готові до цього українці  - фото 4

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Україна реагує на повідомлення Угорщини з проблеми, пов'язаної зі сміттям.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вася

15 листопада 2021, 21:30

а ми в селі завжди сортіруваи мусор! посрав , перебрав , якщо щось полєзне вибрав то з'їв ще раз! ну а шо , не пропадать же добру?!


Новини