Головна Новини Суспільство події Сьома річниця Іловайського котла: що встигли розслідувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьома річниця Іловайського котла: що встигли розслідувати

В Офісі Генпрокурора говорять, що трагедію Іловайська розслідують одразу в двох напрямках

27 серпня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

28 серпня виповниться сім років з моменту жахливої військової трагедії, що сталася в 2014 році на окупованому Донбасі. Тоді, в результаті кричущих порушень прав людини і моральних принципів російськими бойовиками, загинуло 366 українських захисників. Розслідування триває досі і, як повідомляє "24 канал", вже має певні проміжні підсумки.

Сьома річниця Іловайського котла: що встигли розслідувати

Розслідування Іловайської трагедії продовжується. Фото із відкритих джерел

Як повідомили представники Офісу Генпрокурора (ОГ), найважливішим напрямком, в якому рухалися правоохоронці, було з'ясування ймовірної недбалості військових командирів тих років. Згідно з висновком слідчих, явного зв'язку між діями керівництва і самих військовослужбовців немає.

При цьому, за словами начальника департаменту війни Юрія Рудя, слідство знайшло деякі порушення при підготовці документації, пов'язаної з виходом армії з Іловайська і безпосередньо із самою операцією.

Також правоохоронці вважають, що однією з можливих причин трагедії, що трапилася, могло бути слабке реагування на наявні дані розвідки. Нібито про ймовірне вторгнення російських солдатів повідомлялося безпосередньо військовослужбовцям.

Однак в Офісі Генпрокурора відзначають, що причинно-наслідкові зв'язки між окремими епізодами інциденту встановити не вдається. Саме тому представники військового керівництва 2014 роки не можуть бути викликані в суд для притягнення до відповідальності.

Відзначимо, що ще одним напрямом, в якому рухаються підлеглі Генпрокурорки Ірини Венедиктової, є розслідування безпосередньо вбивств бійців ВСУ під Іловайськ.

Згідно з наданою інформацією, слідчі дії в ОГ не припиняються.

Цікавий і той факт, що відразу чотирьом російським генералам заочно було повідомлено підозра в причетності до підготовки "Іловайського котла". Яким буде результат і чи вдасться змусити окупантів відповісти за смерть українських воїнів, покаже подальше розслідування.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому співпраця Білорусі та Російської Федерації викликає занепокоєння української влади. У чому саме, на думку президента Володимира Зеленського, зараз проявляється досить критичний рівень небезпеки, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися причини початку війни на сході України, які називає п'ятий президент Петро Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини