Головна Новини Суспільство події Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках
commentss НОВИНИ Всі новини

Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках

Пожежа на Осокорках у Києві сталася 5 березня

22 березня 2024, 17:13
Поділіться публікацією:

Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала вести будівництво на території заказника на Осокорках. Ті, хто кажуть, що заказник і ділянки відведені під будівництво — це одна й та ж територія — маніпулюють фактами. Про це в інтерв’ю Forbes заявив СЕО Stolitsa Group Едуард Соколовський.

Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках

Супутникові знімки 1972 і 2005 років. На них видно штучне походження озера Небреж

Гучні заголовки і інфоприводи у ЗМІ безпідставні. Адже забудовник має договори оренди і містобудівні документи на забудову на пʼяти земельних ділянках, які розташовані поруч із заказником. Це 176 га території. Натомість під заказник, який знаходиться поруч, відведено 285 га території. Компанія ніколи не мала планів чи наміру забудовувати цю територію.

Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках - фото 2

Законне будівництво на сусідніх ділянках є повністю безпечним і загрози заказнику не несе, і позиція громадськості була врахована.

"Всі ці озера штучні. Це фактично затоплені карʼєри, де видобувався пісок для забудови Дарницького мікрорайону. Це чітко видно на картах 1970-х років, де немає озер. Казати, що це унікальне місце, — маніпуляція. При розробленні та затвердженні плану території була дана оцінка фахівців на вплив на довкілля. Понад те, проводилися громадські слухання, і позиція громади була врахована", — заявив Едуард Соколовський.

Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках - фото 3
Соколовський: Stolitsa Group не планує і ніколи не планувала будувати на території заказника на Осокорках - фото 4

Коментуючи нещодавню пожежу на Осокорках, він повідомив, що від місця загоряння до будівельного майданчика — 3 км. Це доволі велика відстань, тож займання ніяк не вплинуло на хід будівництва.

Попри це, за словами Соколовського, наступного дня після пожежі компанія написала заяву в правоохоронні органи щодо пожежі — є підозра, що пожежа торкнулася ділянки, призначеної під забудову. Провадження відкрито за ст.252 ч.2 Кримінального кодексу – попередньо за фактом навмисного підпалу.

"Керівник компанії замовника будівництва був на допиті та давав свої свідчення. Ми зацікавлені в швидкому та обʼєктивному розслідуванні справи", — сказав СЕО Stolitsa Group

Він додав, щоб подібні загоряння відбуваються щороку. Щоб запобігти їм у майбутньому, територію заказника потрібно привести до ладу — прибрати звалища, заборонити розпалювати багаття, облагородити.

Едуард Соколовський запевнив, що компанія готова співпрацювати з міською владою у питанні благоустрою — Stolitsa Group має досвід у реконструкції парків. Однак статус заказника не дозволяє проводити такі роботи. Вони можливі лише за умови зміни на паркове призначення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини