Головна Новини Суспільство події Смертність від коронавірусу: яке місце Україна займає в невтішному топі
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертність від коронавірусу: яке місце Україна займає в невтішному топі

Лідерство за кількістю нових інфікованих у світі досі тримає Індія

6 червня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

У порівнянні з травнем 2021 року Україна серед світових країн за рівнем поширенням коронавірусної хвороби з дванадцятої сходинки спустилася нижче тридцятої. Про це повідомляє статистика сайту worldometers.

Смертність від коронавірусу: яке місце Україна займає в невтішному топі

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Офіційні дані свідчать, що за 5 червня у ВООЗ зареєстрували понад 393 тисячі нових осіб, які отримали позитивний тест на COVID-19.

Найбільша кількість заражених припадає на Індію (116 тисяч нових інфікованих), Бразилію (65 тисячі хворих за добу) та Колумбію (29 тисяч зареєстрованих випадків).

Світову п'ятірку лідерів за інфікованістю закривають Аргентина (23,6 тисячі) та США (11,6 тисячі). Україна ж у світовому антирейтингу займає 31 місце із показником 1,8 тисячі нових носіїв ковіду. Проте серед європейських держав наша країна продовжує входити в десятку лідерів, займаючи сьоме місце. 

Також у світовій статистиці йдеться про 9 тисяч офіційно зареєстрованих смертей від COVID-19. Це на три тисячі менше ніж минулого місяця. 

За весь час пандемії від коронавірусної хвороби вилікувалося понад 156 мільйонів людей. Нині ВООЗ нараховує більше ніж 13 мільйонів активних носіїв COVID-19 по всьому світу. 

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат.

Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також стали відомі дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини