Головна Новини Суспільство події Смертельно небезпечні комахи активізувалися в Україні: як обробити місце після укусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертельно небезпечні комахи активізувалися в Україні: як обробити місце після укусу

Українців почали атакувати шершні. Скупчення цих комах спостерігається особливо в Рівненській області

30 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Українцям почали створювати проблеми шершні. Найбільше скарг і прохань про допомогу рятувальникам почали надходити з Рівненської області. Небезпечні комахи селяться в церквах і багатоповерхових будинках, створюючи чимало клопоту людям. Як передає видання "Коментарі", про це інформує сайт ТСН.

Смертельно небезпечні комахи активізувалися в Україні: як обробити місце після укусу

Шершень Фото із відкритих джерел

Боротися з шершнями доводиться рятувальникам, оскільки укус цієї комахи може призвести до летальних наслідків, коли вже медики можуть не встигнути врятувати людину.

На місце проживання шершнів рятувальники прибувають вночі. Тоді комахи дезорієнтовані і не можуть атакувати так, як вдень. Спочатку скупчення комах оббризкують рясно отруйною речовиною, а потім накривають ганчіркою, щоб шершні не розлетілися і не ужалили рятувальників.

Рятувальники в Рівненській області повідомляють, що останнім часом в день 3-4 повідомлення стабільно надходить про допомогу. Люди самостійно не можуть вигнати з будинків непрошених гостей.

Біологи бачать надзвичайну активність шершнів в тому, що нинішнє літо видалося надзвичайно спекотним, а спекотні температури дуже сприятливі для розмноження таких комах.

Якщо ж ви не змогли захиститися від укуса шершня, то вам слід насамперед промити місце укусу холодною водою з милом, обробити місце укусу антисептиком. Далі протягом дня медики радять прикладати до місця куса щось холодне і пити багато води. До допомоги медиків потрібно негайно звертатися. Якщо у вас з'явилися ознаки набряклості і стало важко ковтати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москву атакували ненажерливі комахи-хижаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини