Головна Новини Суспільство події Смерть українців після щеплення від коронавірусу: заява Степанова
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть українців після щеплення від коронавірусу: заява Степанова

26 березня 2021, 02:06
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про висновки судмедекспертизи про два випадки смертей серед українців, які напередодні вакцинувалися проти COVID-19. В ефірі каналу "Україна 24" міністр сказав, що вакциновані померли "не через щеплення, а після неї".

Смерть українців після щеплення від коронавірусу: заява Степанова

Максим Степанов (фото з відкритого джерела)

"Кожен випадок смерті в усьому світі, в тому числі в Україні протягом 30 днів після вакцинації розслідується. У світі вже зроблено більш як 500 млн доз вакцини. У світі всюди розслідується ", — сказав Степанов.

За його словами, після розтину судмедексперт зробив відповідний висновок.

23 березня в Одеській області померла військовослужбовець, яка перед цим отримала щеплення від коронавірусу. Медики, що приїхали на виклик, не змогли реанімувати жінку. В той день скарг на стан здоров'я у неї не було. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було.

24 березня, в лікарні в Чернівцях помер чоловік, який тижнем раніше зробив щеплення від коронавірусу, проте захворів.

Нагадаємо, понад 50% регіонів України можуть бути "червоними" на наступному тижні через стрімких темпів поширення коронавірусу. Рішення уряду про необхідність національного локдауна за таким критерієм очікується не пізніше наступного тижня.

Поточна більш жорстка версія адаптивного карантину може бути альтернативою всеукраїнського карантину. Про це йдеться в дослідженні Київської школи економіки (KSE). Сполучаться, що за останній тиждень захворюваність в Україні поширилася з 10 на 16 західних і центральних регіонів. З них 11 — уже в "червоній" зоні епідемічної небезпеки або найближчими днями ці обмеження наберуть чинності. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Житомирська, Миколаївська, Вінницька, Хмельницька, Київська, Львівська, Одеська області та місто Київ. За даними аналітиків, показник смертності під час весняної хвилі стрімко і вдвічі швидше досяг піків осіннього. Зараз завантажені 60% реанімаційних місць і 50% обладнаних киснем ліжок.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Украина 24"
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини