Головна Новини Суспільство події Смерч на Житомирщині: відео наслідків
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерч на Житомирщині: відео наслідків

У лісовому господарстві ще не можуть назвати точний збиток після наслідків, завданих бурею

7 травня 2021, 23:24
Поділіться публікацією:








Над Житомирською областю пронісся смерч. Постраждали близько 20 гектарів зелених насаджень. Найсильніший вітер виривав з корінням молоді осики, ламав навпіл старі дерева, повідомляє обласне лісоуправління. Лісники зняли відео, на що перетворилася територія Ярунського лісництва (Новоград-Волинський район).

Смерч на Житомирщині: відео наслідків

Житомирщина (фото з відкритих джерел)

У лісовому господарстві ще не можуть назвати точний збиток після наслідків, завданих бурею. До розбору завалів фахівці приступлять після завершення сезону тиші 15 червня.

Після виконання робіт стане зрозуміло, чи будуть засаджувати ліс заново або ж достатньо буде тільки провести вибіркове прибирання постраждалих дерев.


Нагадаємо, неподалік від узбережжя Нового Південного Уельсу в Австралії, очевидці змогли спостерігати одночасно п'ять водяних смерчів. Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на The Watchers. Водяні смерчі помітили біля пляжу Олд Бар в Харрінгтон. Повідомляється, що поява одночасно п'яти подібних смерчів досить рідко зустрічається в природі. Шторм, яких їх спровокував, також викликав сильний град. До слова, водяний смерч — вихор повітря і води, що має воронкоподібну форму. Найчастіше він утворюється над поверхнею великої водойми і з'єднується з купчастих хмар. На відміну від звичайного смерчу, водяний може існувати до пів години, а також мати набагато меншу швидкість обертання.

Як повідомляли раніше в ніч з 26 на 27 квітня світ міг спостерігати за дивовижним астрономічним явищем, при якому повний місяць збіглася з моментом найближчого зближення нашої планети з її супутником. Повідомляється, що в цей час Місяць здається більше і на 30% яскравіше, ніж звичайна повний місяць.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини