Головна Новини Суспільство події "Слуга народу" Максим Гузенко може бути причетним до перевороту у Буринській ОТГ на Сумщині
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуга народу" Максим Гузенко може бути причетним до перевороту у Буринській ОТГ на Сумщині

Місцеві пов'язують дії нардепа Гузенка з тим, що керівництво ОТГ нібито перешкоджає можливим земельним аферам Гузенка

30 липня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

На Сумщині трапився випадок, який місцеві називають унікальним. За 8 місяців після місцевих виборів у Бурині та присяги обраного голови громади Віктора Ладухи, тут оголосили про перевибори міського голови, які вже призначили на 28 вересня. Таке рішення сьогодні вночі ухвалила Буринська територіальна виборча комісія, яку віднедавна очолює Ганна Наталич, дружина першого заступника керівника Конотопської місцевої прокуратури Андрія Наталича. 

"Слуга народу" Максим Гузенко може бути причетним до перевороту у Буринській ОТГ на Сумщині

Максим Гузенко - фото з відкритих джерел

Підстава для оголошення перевиборів — рішення Другого апеляційного суду Харкова, за яким скасували постанову територіальної виборчої комісії про реєстрацію Віктора Ладухи Буринським головою ОТГ. 

І хоча цю постанову скасувати не можна згідно з законодавством, бо Віктор Ладуха вже виголосив присягу міського голови, Ганна Наталич призначила засідання ТВК, а потім оголосила про перевибори. До слова, повного тексту рішення Другого апеляційного суду Харкова на руках у членів комісії не було. 

Як вказують місцеві, засідання ТВК відбулось у приміщенні поліції, а не в міській раді, і за перевибори проголосувала мінімально необхідна кількість членів ТВК, яких у Бурині називають нібито ангажованими чинним народним депутатом від "Слуги народу" Максимом Гузенком. Саме нардепа Віктор Ладуха називає організатором і ляльководом спроби перевороту у Бурині. Нібито через те, що керівництво об’єднаної територіальної громади перешкоджає можливим земельним аферам Гузенка. 

"Вони визнають постанову не дійсною. Як так можна, коли виборчий процес вже закінчився? Я уже як вісім місяців міський голова, прийняв присягу. Я давав розпорядження, які впливали на життя громади, проводив сесії. Тепер ці всі рішення будуть скасовані чи як? Це занурить життя міста в хаос", — розповідає Віктор Ладуха

Позов про скасування рішення Буринської ТВК про визнання Віктора Ладухи міським головою в Бурині подав Іван Рябоконь, який на минулих виборах посів друге місце. Балотувався від "Слуг Народу". За словами місцевих, він нібито має дружні стосунки з нардепом Максимом Гузенком, який міг і фінансувати його виборчу кампанію. 

Нагадаємо, що спочатку Сумський окружний адміністративний суд не задовольнив його позов, а ось Другий апеляційний адміністративний суд Харкова уже став на бік Рябоконя. Причина скасування реєстрації нового міського голови здивувала навіть досвідчених юристів. Виявляється, нові вибори треба призначати тому, що Ладуха нібито невчасно написав заяву про реєстрацію на посаду.

На підтримку Віктора Ладухи вийшли близько двох сотень місцевих жителів. Розповідають: свій вибір зробили ще восени 2020-го року і їх міський голова влаштовує. 

За словами політолога Андрія Ковальова, ситуація у Бурині – це спроба узурпації влади та розхитування стабільності у прикордонних територіях з країною-агресором,  що може мати непередбачувані наслідки для безпеки країни уцілому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини