Головна Новини Суспільство події Словаччина хоче відновити транзит російської нафти: що Фіцо заявив Шмигалю
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина хоче відновити транзит російської нафти: що Фіцо заявив Шмигалю

Фіцо повідомив, що запропонував Шмигалю "технічні рішення" щодо транзиту російської нафти

27 липня 2024, 09:02
Поділіться публікацією:

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо провів телефонну розмову з прем’єром України Денисом Шмигалем щодо зупинки транзиту російської нафти через нафтопровід "Дружба". Як інформує портал "Коментарі", у себе в Facebook 26 керівник словацького уряду написав, що поділився зі Шмигалем "технічним рішенням" щодо відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" українською територією.

Словаччина хоче відновити транзит російської нафти: що Фіцо заявив Шмигалю

Шмигаль та Фіцо. Фото: з відкритих джерел

"Я запропонував нашому українському партнеру технічне рішення, в якому мали б взяти участь кілька країн, в тому числі Словаччина. Відновлення транзиту частини російської нафти є надзвичайно важливим для нафтопереробного заводу Slovnaft, оскільки альтернативні джерела нафти є більш дорогими і можуть бути навіть технологічно непридатними", – заявив Фіцо.

Прем’єр Словаччини анонсував найближчими годинами та днями відбудуться інтенсивні перемовини щодо цього питання.

Варто зазначити, що раніше керівництво Словаччини заявило, що буде реагувати на дії України, яка зупинила транзит російської нафти до Угорщини та Словаччини. За словами міністра оборони Словаччини, Україна такими діями "багато чим ризикує". 

Президент Словаччини Петер Пеллегріні розкритикував Україну за зупинку транзиту російської нафти через свою територію. За його словами, якщо Україна не змінить своє рішення, то Словаччина вживе заходи у відповідь.

"Якщо цю ситуацію не виправити, Словаччині доведеться якось реагувати. Я вважаю це дуже і дуже серйозною справою. Це дуже неприємне втручання в наші добрі стосунки, тому Словаччина, як суверенна країна, зрештою повинна буде вжити певних заходів у відповідь", — сказав Пеллегріні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - транзит нафти "Лукойлу" через Україну: як відреагував ЄС на ультиматуми Угорщини та Словаччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини