Головна Новини Суспільство події Скільки українців вважають себе націоналістами – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців вважають себе націоналістами – опитування

Кожен п'ятий в Україні вважає себе націоналістом

29 серпня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

За результатами опитування станом на червень 2023 року, близько 20% українців вважають себе націоналістами. Загалом вважають себе прихильниками "правих" поглядів понад 30% респондентів, "лівих" – 12%. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати соціологічного моніторингу "Українське суспільство", який проводив КМІС на замовлення Інституту соціології НАН України у червні.

Скільки українців вважають себе націоналістами – опитування

Націоналісти в Україні. Фото: з відкритих джерел

Соціологи підтверджують, що російська агресія вже зіграла свою роль. В ідеологічному плані в Україні фіксується значне "зсув у право". Так, кількість українців, котрі назвали себе націоналістами, становить майже 19%. До широкомасштабного вторгнення розмір цієї групи фіксувався лише на рівні 3-4%.

Спільно кількість ідеологічних (за самовизначенням) респондентів становила близько 57%.

Серед них співвідношення "лівих" до "правих" дорівнює орієнтовно 1 до 3. Найменше в Україні представлені люди, які вважають себе прихильниками ліберальних ідей (6%).

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що перші особи країни одностайно заявили про неможливість навіть дискутувати на тему готовності України обміняти окуповані території на вхідний квиток до НАТО, в мережі продовжуються активні обговорення цього питання. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися в українців думкою – чи може бути доречною думка глави канцелярії НАТО Стіана Йєнсена щодо готовності втратити частину території в обмін на парасольку безпеки НАТО для іншої частини країни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українці почали масово виїжджати з Польщі: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

29 серпня 2023, 17:42

Ні про вибірку, ні про кількість опитаних ні слова. Купую часом стару періодику з агітматеріалами, от там так само "кожен", тут правда трохи розбавили "кожен п'ятий". Але наскільки то об'єктивна інформація?


Новини