Головна Новини Суспільство події Скільки українців можуть захворіти на коронавірус на початку зими – прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців можуть захворіти на коронавірус на початку зими – прогноз

Радуцький озвучив невтішний прогноз щодо коронавірусу на грудень

10 листопада 2020, 18:14
Поділіться публікацією:

В Україні у грудні прогнозують 20 тисяч випадків коронавірусу щодня. Про це повідомив у Telegram голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я нації Михайло Радуцький.

Скільки українців можуть захворіти на коронавірус на початку зими – прогноз

За його даними, за останні два тижні кількість активних хворих в Україні зросла на 30%, а число нових інфікованих на добу збільшилося на 50%. Найгірша епідеміологічна ситуація спостерігається  у Чернігівській, Житомирській, Сумській, Хмельницькій, Волинській та Івано-Франківській областях.

"За такої динаміки розповсюдження вірусу до кінця місяця країна вийде на рівень близько 15 тисяч нових хворих щодня. А у першій половині грудня кількість інфікованих за добу перевищить 20 тисяч. І це вже критична межа для системи охорони здоров’я", — йдеться у повідомленні.

Більше того, деякі регіони можуть перетнути цю межу, не чекаючи грудня. Адже області, де темпи розповсюдження хвороби значно перевищують середні по країні. Зокрема у Житомирській області кількість інфікувань на сто тисяч мешканців вдвічі перевищує середні показники.

Зазначається, що кількість щоденних тестів на COVID-19 (ПЛР та ІФА) була збільшена на 20%, але цього все ще замало.

Радуцький додав, що завтра Кабмін розгляне питання посилення карантинних заходів, зокрема запровадження так званого "карантину вихідного дня". За даними нардепа, більшість країн Євросоюзу вже випередила Україну і обмежила роботу ТРЦ, ресторанів, а також заборонила масові розважальні заходи. Крім того, деякі країни запровадили комендантську годину. ЄС діє на випередження, уникаючи найгіршого сценарію, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, що буде відкрито по суботах і неділях у разі введення карантину вихідного дня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/349
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини