Головна Новини Суспільство події Скільки українців досі хочуть об’єднання з Росією – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців досі хочуть об’єднання з Росією – опитування

Лише 1% українців досі розглядають можливість об'єднання з РФ

23 серпня 2023, 13:35 comments1311
Поділіться публікацією:

Незалежність та суверенітет України підтримує переважна більшість громадян – 89% опитаних. Проте, коли країна вже півтора роки перебуває в повномасштабній війні проти Росії, лишається 1% наших співвітчизників, які не проти об’єднання з країною-агресором. Як інформує видання "Коментарі", такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Скільки українців досі хочуть об’єднання з Росією – опитування

Українці. Фото: з відкритих джерел

"Абсолютна підтримка Незалежності була доконаним фактом і до 2014 року, проте зараз ця підтримка стала ще вищою", –  йдеться у звіті соціологів.

Зазначається, що є в Україні 9% наших співвітчизників, які не визначились з відповіддю. Соціологи вважають, що ці люди вагаються щодо того, якими мають бути відносин з Росією, але одностайно за Незалежність.

Соціологи звертають увагу, що, якщо порівняти нинішню думку українців з думкою 2013 року, то тоді 81% наших співвітчизників підтримували Незалежність України, а 16% громадян вважали за краще об’єднатися з Росією. Якщо ж ще більше заглибитися в історію, то в 1990-х роках практично 64% одностайно були за Незалежність і 32% виступали за об’єднання з Росією. 

На думку соціологів, роки Незалежності не пройшли безслідно та суттєво позначилися на свідомості українців. Більшість наших співвітчизників почали надавати великого значення таким поняттям, як суверенітет, свобода, Незалежність. 

Що ж до святкування Дня Незалежності, то для більшості наших співгромадян це свято нині – найбільш важливе з нерелігійних свят. Наступним за популярністю є День захисників і захисниць України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готові українці відмовитись від частини територій, заради членства в НАТО – нові результати опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини