Головна Новини Суспільство події Скільки угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним, – опитування

За результатами опитування, понад 50% угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним

7 листопада 2023, 11:50
Поділіться публікацією:

Понад половина угорців негативно ставиться до самого факту зустрічі свого прем'єр-міністра Віктора Орбана із президентом Росії Володимиром Путіним. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Інституту Publicus, проведеного на замовлення опозиційного угорського видання Népszava.

Скільки угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним, – опитування

Орбан та Путін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що 91% опитаних чули новину, що угорський прем'єр Віктор Орбан зустрічався з російським диктатором Володимиром Путіним. Як виявилося, тих, хто проти такої зустрічі у той час, як європейські лідери уникають зустрічей та переговорів із господарем Кремля, значно більше, ніж тих, хто не бачить нічого незвичайного у самому факті зустрічі.

Соціологи з'ясували, що 52% не вважають зустріч із Путіним прийнятною. При цьому ті, хто вважають таку зустріч прийнятною, опинилися у меншості та становлять – 35%. Також є 13% угорців, які не змогли визначитися зі своєю позицією з цього питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Будапешті офіс Орбана облили червоною фарбою: до чого тут Путін (ВІДЕО).

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на порівняння прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана членства його країни в ЄС із радянською окупацією. За словами Борреля, ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС. Тим часом угорська влада не тільки всіляко блокує допомогу ЄС для України та розширення санкцій проти РФ, а й, схоже, вирішила поставити перепону на шляху Швеції до НАТО. Про що свідчить така позиція офіційного Будапешта? Чи є управа на проросійську владу Угорщини, яка не приховує своїх симпатій до Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини