Рубрики
МЕНЮ
Черновалова Кристина
Близько 60% продуктів і товарів, які використовує McDonald’s в Україні, виробляються місцевими підприємствами. При цьому компанія залишається частиною глобальної мережі, що дає змогу оперативно вирішувати проблеми навіть у складні часи. Про це розповіла генеральна директорка McDonald’s Ukraine Юлія Бадрітдінова в інтерв’ю для Forbes Ukraine.
Як McDonald’s в Україні співпрацює з місцевими постачальниками
За словами Бадрітдінової, багато українських постачальників McDonald’s — це міжнародні компанії з локальними виробництвами. Такий формат дозволяє при потребі використовувати закордонні потужності. Наприклад, Green Factory, постачальник салатів для бургерів, після пошкоджень через воєнні дії деякий час доставляв салати з Польщі. Сьогодні виробництво в Україні відновлено, і продукція знову виготовляється локально.
Щоб стати постачальником McDonald’s, потрібно пройти тривалий процес підготовки, який займає до трьох років. Це необхідно для відповідності високим стандартам компанії. McDonald’s вже успішно співпрацює з українськими виробниками, зокрема з МХП, який з 2021 року постачає стріпси, а з 2024-го — курячі котлети для МакЧікен.
Попри виклики, компанія активно підтримує українське виробництво. Локальна продукція — це важлива складова роботи McDonald’s в Україні. Це знижує ризики постачання і допомагає економіці країни. Навіть у складних умовах воєнного часу більшість локальних постачальників змогли зберегти стабільну роботу.
Читайте також на порталі “Коментарі” — У США люди масово отруїлися в мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Органи охорони здоров'я повідомили, що кількість постраждалих досягла 49 осіб у 10 штатах. Десятьох із них довелося госпіталізувати через серйозний стан, а одна людина померла.
Новини