Головна Новини Суспільство події Скільки олігархів в Україні - в РНБО дали відповідь на питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки олігархів в Україні - в РНБО дали відповідь на питання

Також у відомстві продовжують розробку закону про олігархів

11 травня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 11 травня, на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що наразі в країні проживає 13 осіб, яких з упевненістю можна віднести до складу олігархічного середовища. 

Скільки олігархів в Україні - в РНБО дали відповідь на питання

Олексій Данілов - фото: Укрінформ

Проте конкретного списку з іменами тих, хто формує клас вітчизняного олігархату, чиновник поки не оприлюднював. Також він зазначив, що працівники апарату РНБО разом з Антимонопольним комітетом та Офісом президента працюють над створенням закону про олігархів. 

"Президент дав завдання апарату Ради нацбезпеки, Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які нині мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні та зовнішньополітичні процеси", — сказав Данілов.

За інформацією колишнього народного депутата України Сергія Лещенка, до "олігархічного списку", ймовірно, увійдуть: Рінат Ахметов, Петро Порошенко, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Сергій Льовочкін, Віктор Медведчук, Вадим Новинський, Юрій Косюк, Олег Бахматюк, Костянтин Жеваго та подружжя Герег.

Нагадаємо, в березні 2021 року радник президента Олег Устенко анонсував "війну проти олігархату". А 15 квітня за підсумками засідання РНБО Володимир Зеленський запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу президента спільно з Антимонопольним комітетом розробити новий фундаментальний законопроєкт про статус олігархів. За словами президента, цей документ буде спрямований на зниження впливу олігархів на українську політику і перетворення їх у звичайних бізнесменів.

Також "Коментарі" запитали експертів про шанси на прийняття законопроєкту про статус олігархів та проведення в Україні процесу деолігархізації. Детальніше — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

11 травня 2021, 18:14

Возможно, уже пора плохих олигархов, что не делятся украденными деньгами и природными багатствами отстреливать понемногу?

читаем

11 травня 2021, 15:22

Царство небесное им !


Новини