Головна Новини Суспільство події Скільки маріупольців вивезено із "Азовсталі": президент про порятунок українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки маріупольців вивезено із "Азовсталі": президент про порятунок українців

Почалася евакуація із Маріуполя, - повідомив президент

1 травня 2022, 21:05
Поділіться публікацією:

На 67 добу з початку повномасштабного вторгення російських окупантів на територію України нарешті із заблокованого окупантами Маріуполя та заводу "Азовсталь", що понад два місяці перебував під постійними обстрілами окупантів, вдалося вивезти українців на безпечну територію.

Скільки маріупольців вивезено із "Азовсталі": президент про порятунок українців

Фото ілюстративне /ДСНС

На завод ворог скидав багатотонні бомби, зруйнував польовий госпіталь, де в катакомбах при тьмяному світлі українські медики на межі людських можливостей оперували поранених дітей, жінок, воїнів.

Після тижнів перемовин з міжнародними організаціями українська сторона таки змогла розпочати евакуацію людей із "Азовсталі". Вперше на дві доби ворог припинив вогонь, тож із заводу змогли виїхати більше ста людей, це жінки та діти. 2 травня вони приїдуть до Запоріжжя. Порятунок людей проводиться спільно з представниками ООН та Червоного Хреста.

Домовленості про зелений коридор, за словами президента, мають спрацювати й надалі, що дозволить вивезти українців з території заводу на підконтрольну територію.

"Сьогодні вперше за всі дні війни запрацював цей життєво необхідний коридор. Вперше було дві доби справжнього припинення вогню. Сподіваюся, що завтра також будуть дотримані всі необхідні умови, щоб продовжити вивозити людей із Маріуполя", — наголосив Зеленський.

Як повідомляв портал "Коментарі", на що Україна може розраховувати в питанні самозахисту від ворога та по ленд-лізу. Гарантія безпеки для України – це може бути симбіоз кількох речей. Це можуть бути дво-, тристоронні угоди з іншими країнами щодо реагування протягом 24 годин в разі загрози для України з боку ворога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини