Головна Новини Суспільство події Скільки грошей витрачають українці на їжу та комуналку
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей витрачають українці на їжу та комуналку

Українці значно менше витрачають на товари та послуги

13 березня 2024, 16:34
Поділіться публікацією:

В умовах, коли світова економіка зазнає непростих часів, Україна виділяється особливим підходом до формування сімейного бюджету. Дослідження компанії "Делойт" показує, що українці значно частіше за інші народи змушені віддавати левову частку своїх доходів на купівлю продуктів харчування та оплату обов'язкових комунальних послуг.

Скільки грошей витрачають українці на їжу та комуналку

Українці лідирують за витратами на їжу та комуналку

Згідно з цим дослідженням, на ці категорії видатків припадає цілих 66% доходу середньостатистичної української родини, що більш ніж удвічі перевищує світовий середній показник. Такий стан справ ставить Україну в унікальне становище серед розглянутих країн – у жодній з них частка витрат на продукти та комунальні послуги не перевищує 50%.

Цей факт стає ще виразнішим, коли йдеться про витрати, не пов'язані безпосередньо з базовим існуванням. Українці значно скоротили свої витрати на дозвілля, відпочинок, туризм, електроніку, побутову техніку та товари для дому. Зокрема, якщо порівняти розподіл бюджету на дозвілля та ресторани, то українці витрачають на це лише 2% свого бюджету, тоді як у країнах, таких як Німеччина, США та ПАР цей показник коливається від 15% до 19%.

Аналогічна картина спостерігається і в категорії електроніки та товарів для дому – тут українці також витрачають лише 2% свого бюджету, тоді як в інших країнах витрати у цій категорії можуть сягати 10-14%.

Цікаво, що в таких категоріях, як одяг, взуття, охорона здоров'я, транспорт та цифрові послуги, різниця між витратами українців та мешканців інших країн виявилася не такою значною. Це може свідчити про те, що, незважаючи на загальну тенденцію до економії, українці все ж таки намагаються зберігати певний рівень життя, не відмовляючи собі у найважливіших аспектах сучасного життя.

В умовах постійних викликів та невизначеності, пов'язаних з повномасштабним вторгненням та його наслідками для економіки, наші співгромадяни змушені докладати героїчних зусиль для підтримки базового рівня життя, віддаючи перевагу найнеобхіднішим витратам та скорочуючи всі інші витрати до мінімуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини