Головна Новини Суспільство події Скільки європейські партнери надали «Укренерго» фінансової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки європейські партнери надали «Укренерго» фінансової допомоги

За рахунок цих грошей Укренерго змогли відновити свої магістральні мережі, підстанції та лінії електропередач

26 липня 2024, 17:34
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, європейські партнери надали НЕК "Укренерго" фінансову допомогу на суму понад 1,5 млрд доларів. Про це заявив голова правління "Укренерго", Володимир Кудрицький, під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Скільки європейські партнери надали  «Укренерго» фінансової допомоги

Європейські партнери надали «Укренерго» понад 1,5 млрд доларів допомоги

"Ми глибоко вдячні нашим європейським партнерам, а також партнерам з німецького банку розвитку KfW за надану безпрецедентну підтримку. Ці кошти не лише допомогли нам відновити важливі компоненти нашої енергетичної інфраструктури, але й сприяли більш ефективній підготовці до зимового періоду", — зазначив Кудрицький.

Кудрицький зазначив, що інвестиції були вкрай необхідні для того, щоб забезпечити стабільність і надійність енергетичної системи країни, а також для забезпечення неперервного постачання електроенергії населенню і важливим об'єктам інфраструктури.

На додаток до відновлення фізичної інфраструктури, частина коштів була використана для погашення існуючих боргів перед електростанціями, що в свою чергу сприяло підвищенню загальної фінансової стабільності в енергетичному секторі України. 

Читайте також на порталі “Коментарі” -  Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк заявив, що аварія на Південноукраїнській АЕС, яку заперечує Енергоатом, спричинила масштабні відключення електроенергії в кількох областях, зокрема й у Києві. Він зазначив, що міністр енергетики Герман Галущенко брехав про відсутність пожежі на трансформаторах АЕС. Як доказ, Железняк надав відповідь Укренерго на свій запит, де вказано, що до інциденту працював один блок, а після пожежі всі блоки були вимкнені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини